PRIJAVLJEN NEPOZNATI MUŠKARAC

PANIKA U GRADU 'Karlovački manijak nudio mi je slatkiše ako uđem u njegov auto'

U razmaku od tri tjedna zabilježena su tri slična slučaja, a prema opisu radi se o proćelavom muškarcu
Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Kišno i vrlo tmurno bilo je cijeli dan, te druge srijede u veljači. Djevojčica, prvašica iz OŠ Grabrik, kao i svakog dana iz škole se vraćala oko 12.30 sati Ulicom A. G. Matoša prema zgradi u kojoj živi u gradskoj četvrti Luščić. Nećemo joj otkriti identitet, za ovu groznu priču nazovimo je Sarom. U dijelu jednosmjerne ulice u kojem se nalaze kuće u nizu nije prometno, a pogotovo je bilo pusto zbog kiše koja je nemilice padala. Točno na raskrižju kojim se ulazi u nju, kraj Sare je stao automobil. Mami je rekla da je bio “prljavo” bijeli ili srebrni, ona je prema kćerinom opisu zaključila da bi se moglo raditi o povećoj limuzini.

Muškarac u limuzini

- Trebaš li prijevoz, da ti skratim put - upitao je djevojčicu nepoznati muškarac.

- Ne, hvala - odgovorila je ona.

- A, ako ti dam lizaljku, hoćeš li onda? - bio je uporan neznanac.

- Ne, hvala - odgovorila je djevojčica isto.

Neznanac je otvorio vrata, a djevojčica je ubrzala korak, a potom i potrčala. Obišla je oko jedne stambene zgrade, i potom ušla u svoj ulaz. Tu je prvi puta Sara smogla snage pogledati unatrag. On je još uvijek bio tamo i zurio.

Ovo je rekonstrukcija nemilog događaja koji je prije tri tjedna preplašena djevojčica prepričala svojoj majci, a ona, bez imalo dvojbi, odlučila otići na policiju i sve prijaviti. Prije toga s djetetom je obišla sva parkirališta u susjedstvu tražeći sumnjivi automobil. Doznala je u međuvremenu da to nije bio jedini slučaj. Osoba sličnog opisa u gotovo identičnim okolnostima na isti je način u automobil pokušala uvući još jednu prvašicu iz OŠ Grabrik.

Identične priče

- Dogodilo se to u razmaku od oko tri tjedna, također u veljači. Bio je također tmuran dan, i sve se dogodilo u istoj ulici, možda stotinjak metara dalje - priča nam šokirana majka.

Djevojčice su svoje priče ponovile pred istražiteljima PU karlovačke. Rekle su im da je muškarac bio proćelav, srednje građe, da je nosio tamne naočale, te da bi mogao biti u dobi od oko 50 godina. Do te su informacije došli roditelji uspoređujući djeci neznanca s osobama koje ona poznaju.

Obje djevojčice, svjedoči nam majka, pozvane su na policiju na prepoznavanje sumnjivca.

- Ponudili su im tri muškarca koji bi mogli odgovarati opisu, ali djeca nisu mogla sa sigurnošću reći ništa - priča nam zabrinuta majka.

Danas se u Karlovcu pojavila informacija da je na Jelsi, na drugom kraju grada, jedna djevojčica također dotrčala uplakana kući tvrdeći da ju je nepoznati slatkišima vabio u automobil.

Bijeli BMW

Ravnateljica OŠ Grabrik rekla nam je kako je čula za incidente, ali te informacije nisu bile službene, ni od policije ili roditelja, već iz medija, te da stoga i nije poduzimala nikakve mjere.

Naša sugovornica, zabrinuta majka djevojčice, nada se da će policijska istraga završiti što prije te da će dati neke rezultate. Do tada je u strahu i redovito dijete prati u školu.

- Srećom, djeca to nisu prihvatila ovako traumatično kao mi roditelji - kaže nam majka, dodajući da joj je drago što je njezino dijete odreagiralo baš onako kako ju je savjetovala prije polaska u prvi razred, da s nepoznatim osobama ne ostvaruju kontakt i da im se odmah povjere ako se nešto slično dogodi.

Podsjetimo, nešto slično se na karlovačkom području događalo prije tri godine. Tada su u Vojniću sumnjali da muškarac i žena slatkišima vabe djecu u bijeli BMW zagrebačkih oznaka, međutim sumnje mještana, utvrdila je to kasnije policija, nisu bile opravdane, jer nisu bili utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Zaprimili smo tri prijave protiv nepoznatih osoba

Karlovačka policija, potvrdila nam je to glasnogovornica Senka Staroveški, zaprimila je ukupno tri prijave protiv nepoznatih osoba koje su stupile u sumnjive kontakte s djecom, koje se podudaraju s informacijama koje je imao i Jutarnji list.

Ona potvrđuje da su u veljači zaprimili dvije prijave građana da je nepoznata muška osoba u gradskoj četvrti Luščić pozivala djecu u automobil nudeći im prijevoz, te da su danas zaprimili još jednu dojavu da su na području Jelse dvije nepoznate osobe jednom djetetu nudile slatkiše, ali da ga nisu pozivale u vozilo. Dodaje da policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti te da se slučajevi istražuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:32