DRAMA

PAO AVION KOD TURISTIČKOG NASELJA NA LOŠINJU Pilot izgubio kontrolu, letjelica se survala na teško dostupno područje, troje ozlijeđenih, avion uništen

 HGSS

U petak poslijepodne na otoku Lošinju, u blizini turističkog naselja Kandija i malološinjskog aerodroma, srušio se manji zrakoplov pri čemu su tri osobe, austrijski državljani, ozlijeđeni.

Kako je izvijestila Hrvatska gorska služba spašavanja, nesreća se dogodila na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja.

Prema prvim informacijama HGSS-a, pilot je iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu te se letjelica srušila i gotovo je u potpunosti uništena. Dvije su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

- Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta sa svojih radnih mjesta došli do mjesta nesreće koje je bilo u gustoj šumi i makiji, navode u HGSS-u.

HGSS

- Svo troje su medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Hitna medicinska služba je potom teže ozlijeđene prebacila helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova mjesto nesreće su osiguravali vatrogasci, navode u HGSS-u.

HGSS
HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 14:01