ILEGALNA PROIZVODNJA

Pao instant-botaničar: ‘Bio mi je pun kufer kupovati travu od klinaca pa sam si posadio biljke‘

Safet Z. zasadio je neutvrđeni broj sjemenki indijske konoplje, iz kojih je niknulo 8 stabljika koje je presadio u dvorištu vikendice

ilustrativna fotografija marihuane

 Real_content/Alamy/Alamy/Profimedia

"Bio mi je pun kufer kupovati travu od klinaca u Zagrebu pa sam si sam posadio biljke. Drogu konzumiram 30 godina i ta marihuana je bila za moje potrebe", rekao je u svoju obranu u sisačkom tužiteljstvu Zagrepčanin Safet Z. (47) nakon što je u njegovu dvorištu policija pronašla osam stabljika indijske konoplje koje su se tijekom policijskog očevida prpošno vijorile na povjetarcu.

Zbog proizvodnje marihuane ovaj instant-botaničar zaradio je kaznenu prijavu, a sisačko tužiteljstvo, koje je protiv njega nedavno podignulo optužnicu, traži kaznu od dvije godine zatvora.

Prema optužnici, Safet Z., inače stari policijski znanac, od 20. travnja do 4. listopada prošle godine u Brkiševini u Općini Lekenik zasadio je neutvrđeni broj sjemenki indijske konoplje, iz kojih je niknulo osam stabljika koje je presadio na više mjesta u dvorištu svoje vikendice. Biljke je mazio i pazio, zalijevao, gnojio i nadgledao pa su one tako uz svu tu silnu ljubav i pažnju dosegle od 76 do 181 centimetar visine.

Inače, osim biljaka, policija je od njega oduzela i 140 grama već obranih i osušenih cvjetnih vrhova indijske konoplje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:11