IDE U ZATVOR

PAO JE POZNATI SPLITSKI DILER, PROŠIRIO JE SVOJ POSAO I NA ZADAR Policija mu pronašla nemale količine heroina i kokain

 PU splitsko-dalmatinska

Pritvorskom nadzorniku doveden je M.M.(53) zvani Dugi, dugogodišnji diler heroina sa splitskih Brda koji je u jednoj fazi svoje poslovanje proširio i na Zadar gdje je također osuđen. Ovog puta su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske uhitili sa 414,5 grama heroina i 101 grama kokaina.

Osim droge koja je nađena prilikom pretrage stana kod sebe je imao malo manje oko pola kilograma smjese koja se koristi za povećanje mase prilikom prodaje te dvije vage. Iz pritvorskog nadzornika će ga u četvrtak dovesti na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje će iznijeti obranu.

Nakon toga se odlučuje o istražnom zatvoru, a već sada je izgledno kako će adresu na splitskim Brdima zamijeniti novom u zatvoru na Bilicama. Osnovni razlog je njegov dosje iz kojeg je jasno kako se ne radi o ovisniku koji prodaj par “pizeva” da bi imao za svoju dnevnu dozu.

Na četiri godine i 10 mjeseci zatvora osuđen je 2016. godine na Županijskom sudu u Zadru kao član skupine optužene za prodaju pola kilograma heroina. Njih petorica osuđeni su na ukupno 15 godina i tri mjeseca zatvora, a osim M.M. je među njima bio još jedan Splićanin Joško Kokan dok su preostala trojica bili iz Bibinja, Turnja i Pakoštana. Droga su nabavljala dvojica iz Splita, a prodavala po zadarskom području.

Posao sa Zadrom M.M. je razvio kada je odslužio sedam godina zatvora koje je dobio 2010. godine po USKOK-ovoj optužnici za prodaju heroina po Splitu. Uhićen je u ljeto 2007. godine kao član organizirane skupine dilera Vedrana Ćosića zvanog Ćoso sa splitskih Brda, koji su na Županijskom sudu u Splitu osuđeni na ukupno 49,5 godina zatvora.

Sudskom vijeću nije smetalo što je nađena ne baš velika količina od 250 grama heroina s obzirom na razgranatost posla i težinu optužnice. Najviše su dobila trojica organizatora posla među kojima je bio i M.M., po osam i sedam godina zatvora. Droga je nađena u garaži na Škrapama koju je M.M. iznajmio. Kako se utvrdilo tijekom suđenja, nabavljali su heroin u količinama ne manjim od kilograma, a za prodaju su angažirali nekolicinu uličnih dilera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:22