StoryEditor
POLICIJSKA AKCIJA

PAO ŠEF ZLOČINAČKE BANDE IZ SPLITA Policija objavila fotografije uhićenja Alena Markulića Lustera, pogledajte što su sve pronašli u njegovom stanu

 
 MUP

Objavljene su fotografije uhićenja zločinačke organizacijen iz Splita pod vodstvom Alena Markulića Lustera te detalji o ilegalnoj raboti njega i njegovih suučesnika koji su utvrđeni tijekom kriminalsitičkog istraživanja, piše Slobodna Dalmacija.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, 57-godišnjakom, 43-godišnjakom, 51-godišnjakom, 44-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da su se spomenuti muškarci udružili u zločinačko udruženje kako bi u sastavu takvog udruženja nabavili, posjedovali i prodavali tvari koje su propisom proglašene drogom koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji.

MUP


Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe od veljače 2020. godine zajedno i po prethodnom dogovoru nabavljali veće količina heroina i kokaina iz Albanije i Bosne i Hercegovine, radi krijumčarenja i daljnje preprodaje te droge na području Republike Hrvatske. Prokrijumčarenu drogu bi na splitskom području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te predavali većem broju drugih osoba radi daljnje prodaje.

MUP


U sklopu kriminalističkog istraživanja su 27. svibnja 2020. godine, na splitskom području uhićena su šestorica muškarca. Temeljem naloga Županijskog suda u Splitu, nad njima su provedene dokazne radnje pretraga osoba, vozila, domova i drugih prostorija, a tijekom pretraga pronađeno je i oduzeto 1.628,6 grama kokaina te 2.189,7 grama heroina, 10.300,7 grama smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup dimenzija dim. 16x13x10 cm, razni alat, vaga, više mobitela i SIM kartica.

MUP
 Uhićene osobe će tijekom dana biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

MUP
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 06:40