DOLIJAO

Pao serijski lopov: U mjesec dana s kompanjonom izveo niz provala po Zagrebu, krao i vjenčanice

Lisice na ruke stavljene su 42-godišnjem lopovu koji je pod okriljem noći provaljivao u trgovine u zapadnom dijelu Zagreba
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Zagrebačka policija uhitila je serijskog kradljivca koji je od kraja travnja do kraja svibnja odradio niz provala po metropoli i pričinio štetu veću od 250 tisuća kuna. Lisice na ruke stavljene su 42-godišnjem lopovu koji je pod okriljem noći provaljivao u trgovine u zapadnom dijelu Zagreba i krao vjenčanice, sunčane naočale, cigarete... U (ne)djelima, s obzirom na količinu ukradene robe, nije bio sam, no za njegovim kompanjonom kriminalisti još uvijek tragaju.

Seriju provala započeo je 28. travnja oko tri sata poslije ponoći kada je s nepoznatim kolegom provalio u kiosk na Podsusedskom trgu iz kojeg su odnijeli u nepoznato veću količinu cigareta. Potom je oko 4.20 sati ujutro 16. svibnja vratio se na mjesto zločina i ukrao još cigareta.

Tjedan dana kasnije u Ulici Ante Topića Mimare provalio je u trgovinu specijaliziranu za prodaju vjenčanica. Iz prodajnog prostora ukrali su 43 vjenčanice i odvezli se u nepoznatom pravcu kombijem.

Vidjevši da mu lopovluk pod okriljem noći ide, 3. lipnja je oko 3.55 sati s nepoznatim muškarcem provalio u trgovinu u Ratarskoj ulici iz koje su ukrali cigarete. A 20-ak minuta kasnije odlučili su provaliti i u trgovinu u Jablanskoj jer ih je privuklo 36 skupocjenih sunčanih naočala.

Ukupna materijalna šteta iznosi 153 tisuće kuna, međutim u pretresima prostora koje koristi, istražitelji su pronašli dio ukradenih predmeta koje su vratili oštećenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:56