PROSTITUCIJA U SPLITU

PAO SVODNIK IZ KAŠTELA Djevojka usluge naplaćivala do 1000, a njemu davala do 800 kuna

Makro iz Kaštela nije imao samo koristi u novcu nego je angažmanom djevojke sticao i poslovne kontakte sa klijentima koji su koristili njene usluge
TO GO WITH AFP STORYProstitutes and tranvestites wait for clients in the streets of Belo Horizonte, Minas Gerais State, Brazil, on April 25, 2013. Sex workers in Brazil's city of Belo Horizonte, which will host matches of the upcoming Confederations Cup and the 2014 World Cup, including semi-finals of both football tournaments, are being offered free English lessons to help them welcome the tourist onslaught. More than 300 prostitutes have already signed up for the free classes offered by the Sex Workers' Association in Minas Gerais state, though currently only 20 are actually attending classes. AFP PHOTO /VANDERLEI ALMEIDA
 VANDERLEI ALMEIDA/AFP

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom sa područja Kaštela te utvrdili osnove sumnje da je počinio kazneno djelo prostitucija“ iz čl.157.st.1.KZ na štetu jedne hrvatske državljanke iz unutrašnjosti zemlje , javlja Slobodna Dalmacija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak u protekli mjesec dana s ciljem da se domogne novca na području Splita i Kaštela u najmanje pet navrata organizirao pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u njihovim stanovima, ugostiteljskim objektima i brodovima te poticao i angažirao oštećenu žensku osobu mlađe životne dobi koja je u dogovoru s njim pružale seksualne usluge različitim muškarcima-klijentima za novac.

Usluge je oštećena naplaćivala od 800 do 1000 kuna, od čega bi osumnjičenom davala od 300 do 800 kuna, čime je on za sebe stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 2 700 kuna.

Makro iz Kaštela nije imao samo koristi u novcu nego je angažmanom djevojke sticao i poslovne kontakte sa klijentima koji su koristili njene usluge.

Doznajemo također da 33-godišnjak djevojku nije prisiljavao na prostituciju, nego su u taj posao krenuli zajednički i dogovorno uglavnom preko vikenda, kada bi djevojka zbog toga i dolazila u Split i Kaštela.

Tijekom jutra osumnjičeni 33-godišnjak je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu Split podnesena kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:04