TKO JE UBOJICA?

Par sati prije zločina gol šetao po Rijeci, nastupio u popularnom TV talent showu

Prema izjavama svjedoka, riječ je o uličnom pjevaču koji je na Korzu pjevao crkvene pjesme
 Matija Djanjesic/Cropix

Ubojstvo koje se dogodilo u kafiću Pin na Pavlinskom trgu u samom središtu Rijeke, u blizini Korza, potreslo je Hrvatsku.

Muškarac je usmrtio žensku osobu, a u kafiću je došlo i do tučnjave. Hitna medicinska pomoć pokušala je reanimirati nesretnu ženu, ali bezuspješno.

Prema izjavama svjedoka, ubojica iz kafića Pin ulični je pjevač kojeg su prolaznici na Korzu često znali viđati i slušati kako, preko mikrofona i pojačala, sjedi na podu i na sav glas pjeva crkvene pjesme.

Na dan ubojstva, viđen je kako šeće potpuno gol po ulici na Belvederu, što je i fotografirano te objavljeno u jednoj riječkoj Facebook grupi, uz poziv građanima na oprez. Koliko je poznato, nitko nije reagirao nakon što je viđen gol na ulici.

Inače, ubojica je svojevremeno nastupio i na talent showu u jednoj domaćoj TV emisiji, gdje je vrlo burno reagirao kada je žiri prekinuo njegovu izvedbu.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Vesna Vagner, 74-godišnja Riječanka, zatekla se u kafiću Pin kada se dogodilo ubojstvo. Prema njezinim riječima, radilo se o mlađem muškarcu koji je bio u društvu starije žene te ju je u jednom trenutku uz čistog mira napao.

- Oni često dolaze u taj kafić, ona je dosta starija od njega. Naručili su čaj i kavu. On je gledao u mene i konobar me je upozorio da izađem van. To me spasilo, jer bi možda i mene napao. Najednom ju je počeo vući, udarati, grebati... Bilo je strašno - ispričala nam je svjedokinja, koja, kako kaže, često dolazi u Pin popiti kavu.

Konobaru je, nakon ubojstva, kako doznajemo, pozlilo od šoka i djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su mu psihološku pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:43