DORH PODIGAO OPTUŽNICU

Paravinja optužen za UBOJSTVO ANTONIJE BILIĆ i pokušaj silovanja još jedne djevojke

Drugu djevojku Paravinja je pokušao silovati još u lipnju 2010., no nju je uz prijetnje smrću pustio na slobodu

ŠIBENIK - Državno je odvjetništvo protiv 42-godišnjeg Dragana Paravinje podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i kaznenog djela silovanja u pokušaju, navodi se na službenim stranicama DORH-a .

Paravinju se tereti da je 7. lipnja ove godine oko 10 sati na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnicu, 17-godišnju Antoniju Bilić koja je stopirala, te ju je povezao .

- Osumnjičen je da se u jednom trenutku, vozeći prema Splitu, zaustavio u namjeri da sa maloljetnom Antoijom protiv njene volje i uporabom sile ostvari spolni odnos. A kako u tome nije uspio, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio ju je te se potom odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku - stoji u priopćenju DORH-a.

Osim toga, DORH tereti Paravinju i da je oko 10 sati 28. lipnja 2010. na području Omiša pokušao silovati jednu drugu, 25-godišnju autostopisticu. Nakon što u tome nije uspio, usprkos prijetnjama i uporabljenoj sili, djevojku je oko 12,30 sati ostavio kod Šestanovca.

U optužnici je predloženo da se Paravinji produlji pritvor.

Policija je za Antonijom Bilić organizirala najveću potragu u povijesti Hrvatske. Iako je u sklopu potrage isušeno i akumulacijsko jezero Brljan, Antonijino tijelo do danas nije pronađeno.

Ana Bilić: Za našu obitelj ništa se nije pomaklo s mrtve točke

Putem Facebooka javila se i Antonijina sestra Ana.

- Za obitelj Bilić ništa se nije pomaklo s mrtve točke od 7. 6. 2011. Dok Ministarstvo unutarnjih poslova ne pronađe Antoniju, obitelj Bilić neće dobiti nikakvu satisfakciju sudskim procesom koji je pred nama - stoji na Facebook profilu 'Nestala - Antonia Bilić.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 02:53