STRAVA U ISTRI

Pas napao i ubio drugog psa pa ga vlasnik udario čekićem po glavi, ozlijeđena je i jedna žena

Prestravljena žena ih je pokušala razdvojiti pa ju je pritom pas, koji je istrčao iz dvorišta, ugrizao

Ilustrativna fotografija

 Lasse Kristensen/Panthermedia/Profimedia/Lasse Kristensen/Panthermedia/Profimedia

Da će se šetnja kroz Sveti Petar u Šumi jučer ujutro pretvoriti u horor u kojem će ostati bez svoga psa i potom gledati kako drugog psa sjekirom usmrćuje vlasnik nakon što je napao njenog i nju ugrizao, 60-godišnjakinja to nije mogla niti sanjati.

Rezime tog užasa je smrt dva psa, jedne lakše ozljede ali i kaznena te prekršajna prijava.

A sve je počelo jučer oko 8.30 sati u Svetom Petru u Šumi dok je 60-godišnjakinja šetala svog psa na povodcu. U tom je trenutku iznenada iz dvorišta istrčao drugi pas i napao njenog. Prestravljena žena ih je pokušala razdvojiti pa ju je pritom pas, koji je istrčao iz dvorišta, ugrizao nakon čega je pala na tlo.

- Tijekom pokušaja razdvajanja pasa, 46-godišnji vlasnik udario je svog psa čekićem po glavi te ga je na taj način usmrtio. Od posljedica napada, na mjestu događaja uginuo je i pas 60-godišnjakinje, a ona je lakše ozlijeđena - kažu iz PU istarske.

Dodaju također i da su o ovom nemilom događaju policajci iz Buzeta koji su postupali, obavijestili i nadležnu veterinarsku inspekciju a da je 46-godišnjak u redovnom postupku kazneno prijavljen za usmrćivanje psa. Ujedno mu prijeti i, kažu još dalje iz istarske policije, i novčana kazna zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno držanja životinje bez nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:18