DIVLJANJE NA CESTI

‘Pazi! Ubit će nas!‘: Autom se zaletio u policajce nakon što su ga kaznili zbog pijane vožnje

Zbog napada na policajce iz Policijske postaje Sinj u svibnju prošle godine optužen je 56-godišnjak iz Glavica
Policija/Ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je svojim automobilom udario u službeno vozilo, zbog napada na policajce iz Policijske postaje Sinj optužen je 56-godišnjak iz Glavica. Sudar je izazvao nakon što su ga u sitnim satima pijanog isključili iz prometa i napisali mu kaznu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako stoji u optužnici, polovicom svibnja prošle godine oko 3.30 sati u Ulici Domovinskog rata u Sinju policijska patrola je zaustavila osobni automobil čiji vozač je podvrgnut alkotestiranju.

- Primijetili smo da se vozilo nesigurno kreće te smo mu dali znak “rotirkom” pa se zaustavio na proširenju uz kolnik. Mi smo službenim vozilom stali ispred njega. Testom je utvrđeno da ima 0,5 promila alkohola u krvi te sam mu ispisao obvezni prekršajni nalog s novčanom kaznom.

Rekao sam mu i da se snađe za prijevoz kući jer je isključen iz prometa. On mi je kazao kako živi blizu te će pješice otići - opisao je događaj jedan od tri policajca koji su bili u patroli.

Nakon toga policajci su krenuli svojim vozilom namjeravajući se odvesti prema Sinju.

- Čuo sam kolegu kako viče: “Pazi! Ubit će nas!” i u tom trenutku je automobil koji smo zaustavili udario u desnu stranu našeg vozila. Od jačine udara se naše vozilo zarotiralo ulijevo.

Kolegu koji je bio na suvozačkom mjestu je odbacilo prema meni, a ja sam tijelom udario o lijevu stranu unutrašnjosti automobila. Kasnije sam vidio da su se suvozačka vrata udubila 10-20 centimetara - kazao je policajac, a isto su posvjedočili i njegovi kolege.

U svojoj obrani 56-godišnjak je negirao napad na policajce.

- Ja jesam udario autom u njih, ali nisam namjerno. Oni me jesu zaustavili na makadamskom proširenju i utvrdili da sam pijan. Ispisali su mi kazneni nalog na visoki iznos na što mi se “smračilo” jer sam lošeg imovnog stanja. Mislio sam otići kući u Glavice pa sam se s proširenja uključivao na cestu kada je došlo do udara.

To se dogodilo jer sam gledao u prekršajni nalog dok sam kretao pa nisam vidio policijsko vozilo, a oni su se upravo polukružno okretali na cesti. Nisam imao nikakvu namjeru ozlijediti ih - izjavio je.

Međutim, njegovu obranu srušilo je prometno vještačenje u kojem je utvrđeno kako je krenuo u suprotnom smjeru od onoga kojim je trebao ići prema kući. Ako se tome pridoda nerealno ubrzanje kretanja i tragove proklizavanje kotača, vještak je ocijenio kako je udar u policijsko vozilo bio namjeran.

Prilikom udara na sreću nitko od policajaca nije ozlijeđen, a oni su izveli 56-godišnjaka iz vozila i stavili mu lisičine. Nakon toga su pozvali kolege iz postaje koji su preuzeli kriminalističko istraživanje nad njim. U konačnici je optužen za napad na službene osobe i oštećenje tuđe stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:58