NIŠTA OD UVJETNE

Pedofil (23) iz Koprivnice pola godine napastovao dijete, sud postrožio odluku: Ipak će u zatvor

Dobio je jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Ništa od uvjetne kazne. Ipak će malo i u zatvor - odlučio je to pravomoćno varaždinski Županijski sud u slučaju 23-godišnjeg muškarca osuđenog za seriju seksualnih zločina na štetu djeteta.

Osumnjičenog mladića je prvo Općinski sud u Koprivnici nepravomoćno osudio zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, za upoznavanje djece s pornografijom i zadovoljenja pohote pred djetetom na uvjetnih godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Riječ je o djelima koja je počinio od rujna 2017. do veljače 2018. na koprivničkom području.

Međutim, koprivničko Općinsko državno odvjetništvo se na tu uvjetnu odluku o kazni žalilo pa je viši sud sankciju preinačio i postrožio.

- Županijski sud u Varaždinu je prihvaćanjem žalbe državnog odvjetništva utvrdio da uvjetna osuda nije primjerena sankcija s obzirom na težinu i okolnosti počinjenih kaznenih djela te je osudio okrivljenika jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno uz rok kušnje od tri godine - navodi tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 19:38