MAJČIN PARTNER

Pedofil iz okolice Zagreba osuđen na 4,5 godine: Otkriven je kada se 15-godišnjakinja požalila ocu

Stariju je u nekoliko navrata dirao po grudima, skidao joj grudnjak, zavlačio ruku u gaćice i pokušavao ju ljubiti

Privođenje, ilustrativna fotografija

 CROPIX

Zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te po jedno kazneno djelo spolnog zlostavljanja i spolnog uznemiravanja, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine 55-godišnji V.S.

U kaznu zatvora biti će mu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 18. veljače do 2. kolovoza 2021., a sud mu je naložio i plaćanje 1000 kuna sudskih troškova. Sve navode optužnice V.S. je porekao tvrdeći, između ostaloga, da ga je otac djevojčica prijavio iz osvete.

Optuženik, inače vozač po zanimanju, u inkriminiranom periodu tijekom 2019. i 2020. bio je nevjenčani partner žene čije je dvije kćerkice rođene 2006. i 2008. godine u njezinoj kući u okolici Zagreba zlostavljao. Prema optužnici, činio je to dok su djevojčice, koje inače žive s ocem nakon raspada bračne zajednice, dolazile k majci na boravak i druženje. To je iskorištavao osumnjičeni V.S. itekako svjestan dobi tih školarki.

Stariju je u nekoliko navrata dirao po grudima, skidao joj grudnjak, zavlačio ruku u gaćice i pokušavao ju ljubiti. Činio je to i tijekom jednodnevnog izleta u Novi Vinodolski kada je jednoj od djevojčica prišao s leđa dok je bila u moru te ju dirao po intimnim dijelovima, ispod kupaćeg kostima. Mlađu je djevojčicu, pak, jednom prilikom dok je ležala na kauču dirao po tijelu pa se izmicala, a kako je pokušavao ponoviti to isto i u kuhinji, ona je pobjegla van.

Za nemile događaje institucije su doznale kada se starija odlučila požaliti ocu, pa baki, a onda se povjerila i razrednici. U slučaj se umiješao odmah Centar za socijalnu skrb, a odmah potom i policija.

- Obrana optuženog da nije kriv nije prihvaćena jer je suprotna iskazima oštećene djece. Nije utvrđen niti jedan razlog zašto bi djevojčice lažno teretile optuženika – objasnila je kratko presudu sutkinja Županijskog suda.

Kao olakotne okolnosti prilikom odmjeravanja visine kazne sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost i činjenicu da ima zdravstvenih tegoba. Otegotno mu je, pak, bilo to što je dulje od dvije godine seksualno zlostavljao kćerkice svoje tadašnje partnerice, a koje zbog svog odnosa s majkom, nisu bile zaštićene. Također, sud je otegotno mu cijenio i činjenicu što je starija žrtva nakon svega završila u psihološkom tretmanu u kojem je i dan danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:27