SUMNJIVA SITUACIJA

PEDOFIL VREBA DJECU U OSIJEKU? Policija krenula u akciju nakon što prijave troje učenika. Imaju opis čovjeka i informaciju koji je auto vozio

 
Ilustracija
 CROPIX, Profimedia

Vreba li djecu u Osijeku debeljuškasti ćelavi muškarac u sivom Opelu, pitanje je na koje se odgovor traži od četvrtka poslijepodne kada se, prema tvrdnjama troje osmogodišnjaka učenike OŠ Tina Ujevića u osječkom naselju Jug II, dogodila potencijalno suspektna situacija.

Djeca, dva dječaka i djevojčica, su, naime, išla iz škole oko 12,30 sati kada se u Šibenskoj ulici pokraj njih zaustavio automobil.

''Čovjek u automobilu (sivi Opel), "stariji", ćelav s kosom sa strane (opis jednog od dječaka), zaustavio se, djevojčici ponudio bombone i pozvao ju u auto. Ona je krenula, jedan od dječaka joj je rekao da to ne radi i zaustavio ju. Djevojčica nije ušla. Čovjek u automobilu još se neko vrijeme vozio polako uz njih. Tada je naišla baka jednog od dječaka, nakon čega se čovjek u automobilu udaljio,'' objavila je na Facebooku majka jednog učenika ove osnovne škole koja je za taj slučaj doznala od prijateljice.

Kontaktirali smo i majku jednog od dječaka koji je bio u tom društvu.

- Sin je i nama i policiji ispričao sve tako kako je opisano. Dakle, vozač se zaustavio, spustio prozor i pozvao djevojčicu da sjedne kod njega u automobil, da će joj dati bombone i odvesti je majci. Ona je krenula, ali su je dečki zaustavili. Ubrzo se na ulici pojavila moja majka koja je čekala moga sina na povratku iz škole, a vozač je ubrzao i otišao. Ona u tom trenutku nije znala što se događa, pa nije zapisala ni registraciju niti je obratila posebnu pozornost na automobil, nego je tek kada su djeca došla do nje doznala što je svemu prethodilo – ispričala nam je ova žena.

Odmah je alarmirana policija, koja je izašla na teren, pa čak i u četvrtak navečer su kriminalistički inspektori bili na terenu.

- Policija je izašla na dojavu, obavili smo razgovore s djecom i njihovim roditeljima. Ono što je važno istaknuti je da nema mjesta panici, a pogotovo ne nekoj histeriji. Naši službenici su svakodnevno na terenu i u odorama i u civilu, posebno u zonama škola. Apeliramo i na roditelje da svakako razgovaraju sa svojom djecom i upozore ih da ni u kojem slučaju ne sjedaju u automobil nepoznatih osoba. Mi ćemo i dalje pratiti što se događa na terenu, a građane pozivamo da nam prijave svaku eventualno sumnjivu situaciju – rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

O svemu je obaviještena i škola, čiji će nastavnici i stručne službe također obaviti razgovore s djecom i upozoriti ih na ovakve situacije sa savjetima kako trebaju reagirati ukoliko do njih dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:05