NEVJEROJATNO

Pedofila koji je pobjegao iz Banja Luke zagrebačka policija locirala pa pustila?! ‘Nema osnove za uhićenje...‘

Zagrebačka policija čeka daljnje poteze svojih sarajevskih kolega i bosanskog pravosuđa oko Miškovića

Ivica Mišković

 Screenshot/društvene mreže

Od 7. studenog kada je na očigled svih prisutnih kroz prozor prostorije za zadržavanje Osnovnog suda u Banja Luci iskočio 65-godišnji Ivica Mišković iz Kaknja, i to nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke, bosanska policija je na nogama.

Odmah je raspisana tjeralica i u tijeku je intenzivna potraga bosanskih organa progona za odbjeglim muškarcem koja se proširila i na Hrvatsku, a prema pisanju bosanskih medija isti ima dvojno državljanstvo, ima problem s koljenom i umjetan kuk. Netom prije nego se odvažio na bijeg, Mišković je napao pravosudnu policajku, a dvojica službenika sudske policije koji su za njega bili zaduženi, završili su na disciplinskom te su privremeno suspendirani.

S obzirom da se potraga proširila na Hrvatsku, poslali smo upit našoj policiji, točnije PU zagrebačkoj koja je Jutarnjem listu potvrdila da je muškarac lociran!

- Osoba koju navodite je locirana, međutim, nije bilo osnova za njeno daljnje zadržavanje, odnosno uhićenje s obzirom da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije.

S obzirom na to da navedeni uvjet u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavijest o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela – rekli su nam iz zagrebačke policije koja čeka daljnje poteze svojih sarajevskih kolega i bosanskog pravosuđa oko Miškovića.

Inače, o gnjusnim potezima s kojima se susrela osuđenikova unučica progovorila je njezina majka za Provjereno Nove TV prošle godine. Među ostalim tada je opisala da je primijetila da nešto ne štima kada je Mišković, inače očuh žrtvina oca, krenuo za malenom u sobu.

- Pošla sam do sobe, gurnula vrata i kako sam gurnula vrata da uđem, on je u tom momentu njoj bio iza leđa. Dijete je sjedilo na krevetu i gledalo u telefon. Istog je trena skočio i počeo mi govoriti kako mora ići. Nakon toga se na brzinu obukao i istrčao iz kuće.

Djetetu je vrat bio crven, brada joj se tresla i rekla mi je da mi mora nešto reći. A to je bilo da ju je tjerao da ona njega dira (...) skidao je sebe pa je skidao nju i da se to događalo svaki puta kad bi ju odveo iz kuće – ispričala je majka osmogodišnje žrtve za Provjereno.

Navodno joj se, kad ga je upitala kako je to mogao učiniti, nasmijao u lice i rekao da njezino dijete laže. Iako je tada uspio pobjeći preko granice u Hrvatsku pa onda dalje sve do Njemačke, na kraju je ipak izručen Bosni. Gdje je otišao nakon što je pušten prije tjedan dana, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:41