OKRUGLA BROJKA

Pedofilu (41) s varaždinskog područja povisili zatvorsku kaznu: ‘Prvostupanjski sud je bio preblag‘

Prema optužnici, počinio je dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te jedno kazneno djelo silovanja

Pedofil/Ilustracija

 Edward George/Alamy/Alamy/Profimedia/Edward George/Alamy/Alamy/Profimedia

Umjesto sedam godina iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica, 41-godišnji seksualni prijestupnik s područja Varaždina provest će tri godine više. Desetogodišnju kaznu, naime, odlučio mu je dati Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojivši žalbu varaždinskog tužiteljstva na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu.

Što je napravio?

Prema optužnici, počinio je dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te jedno kazneno djelo silovanja. Gnusna (ne)djela na štetu žrtava, koje su u inkriminiranom periodu u ljetu i studenom 2016. te u svibnju 2020. godine bile maloljetne, točnije rođene su 2002. i 2004. godine, dogodila su se u jednom mjestu u Varaždinskoj županiji.

- Visoki kazneni sud preinačio je prvostupanjsku presudu tako da je osudio optuženika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina, pri čemu je utvrđeno kako prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti za optuženika zbog čega mu je izrekao preblagu kaznu - pojašnjavaju varaždinski tužitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 00:26