NAPAD IZ ZASJEDE

Penzioner Ante iza kante za smeće pucao u suprugu, dobio osam godina zatvora: ‘Zapamtit ćete vi mene!‘

Osim za pokušaj teškoga ubojstva, Ante Š. osuđen je i zbog ugrožavanja života drugih prolaznika

Suđenje Anti Š.

 Davor Pongracic/Cropix

Zbog pokušaja likvidacije svoje 77-godišnje bivše supruge, umirovljenik Ante Š. (79) na zagrebačkome je Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 8 godina zatvora.

Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Iva Gradiški proglasilo je Antu Š. krivim zbog pokušaja teškoga ubojstva bliske osobe jer je 27. ožujka 2022 oko 10 ujutro, u Ulici Roberta Močiljanina u Dubravi, s pištoljem u zasjedi sačekao svoju bivšu suprugu K. K. (77) koja se vraćala iz crkve te zapucao na nju, lakše je ranivši u glavu.

Osim za pokušaj teškoga ubojstva za koji je dobio sedam godina, Ante Š. osuđen je i zbog ugrožavanja života drugih prolaznika za što je dobio godinu i pol zatvora, te mu je na kraju izrečena jedinstva kazna od osam godina.

"Ništa nisam kriv. Totalno ništa! I ne priznajem taj imovinsko-pravni zahtjev!", rekao je na suđenju Ante Š.

image

Suđenje Anti Š.

Davor Pongracic/Cropix

Prema optužnici, Ante Š. je prema nesretnoj ženi dulje vrijeme bio nasilan, a svoj bijes je iskaljivao i po vratima kuće u kojoj su živjeli, ujedno joj govoreći neprimjerene riječi. Bacao joj je i kamenje po balkonu stana usput izvikujući: "Zapamtit ćeš ti mene. Završit ćeš kao žena koja je ubijena na Sljemenu."

Dočekivao ju je ispred crkve u Retkovcu, ubacivao joj je pisma u poštanski sandučić tražeći sastanke pa je na kraju zbog svega toga bio prekršajno i kazneno prijavljivan.

Na kraju ju je odlučio likvidirati, sakrivši se toga jutra iz kontejnera za smeće s pištoljem u ruci. Nakon što je zapucao, s mjesta događaja je pobjegao biciklom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2023 19:58