UŽAS U JASTREBARSKOM

Peteročlana obitelj otrovala se monoksidom iz agregata, roditelji i troje djece završili u bolnici

Liječnička pomoć pružena je i 51-godišnjakinji te 49-godišnjaku, a danas će se provesti očevid

Ilustracija

 Duje Klaric/CROPIX

Zagrebačka policija izvijestila je o trovanju peteročlane obitelji, među kojima je i troje djece.

Kako su javili, jučer oko ponoći u Zelenoj ulici na području Jastrebarskog intervenirali su zbog dojave o trovanju ugljičnim monoksidom koji je nastao uslijed korištenja benzinskog agregata u zatvorenom prostoru.

- Liječnička pomoć 51- godišnjakinji i 49- godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, a za troje djece u Klinici za dječje bolesti. Očevid će se obaviti danas - priopćili su iz PU zagrebačke.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb potvrdili su nam kako je jučer je u 23:15 u Zelenoj ulici na području Jastrebarskog kolima hitne pomoći dovezena te preko hitne ambulante zaprimljena djevojčica u dobi od 14 godina zbog poremećaja svijesti.

Kliničkom i dijagnostičkom obradom dokazano je da se kod djevojčice radi o trovanju ugljikovim monoksidom. Djevojčica je hospitalizirana te je od samog početka na terapiji kisikom uz praćenje vitalnih parametara, čime je došlo do poboljšanja nalaza.

Kako nam je potvrđeno, djevojčica je dobro i stabilnih vitalnih parametara.

Odmah je obaviještena i majka djeteta, te je u kolima hitne pomoći u Kliniku dovezeno i drugo dvoje djece u obitelji (u dobi od 9 i 12 godina), kod kojih je također dijagnostičkom obradom utvrđeno lakše trovanje ugljikovim monoksidom. Djeca su zadržana u bolnici te su primila terapiju i trenutno je njihovo stanje dobro, potvrdio je Jutarnjem listu ravnatelj Klaićeve bolnice, prof. dr. Goran Roić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:48