SASLUŠANI SVI SVJEDOCI

PETORKA OSUMNJIČENA ZA GRUPNO SILOVANJE U ZADRU PUŠTENA IZ ISTRAŽNOG ZATVORA Odvjetnica žrtve traži da se slučaj prebaci na zagrebački sud

Privođenje, ilustracija
 Jure Mišković / CROPIX

Petorica mladića osumnjičenih za silovanje malodobne djevojke iz okolice Zadra te druge spolne radnje, pušteni su u ponedjeljak poslijepodne iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci, potvrdila je Hini pravna zastupnica djevojke, Sanja Bezbradica Jelavić.

"Osumnjičeni mladići pušteni su na slobodu jer je prestao razlog zbog kojeg su i pritvoreni, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke. Svi su svjedoci ispitani i mladići su pušteni, a potvrdu o tome dobila sam od policije", kazala je odvjetnica Bezbradica Jelavić.

Podsjetila je da je istražni zatvor petorici mladića bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

"Ali s obzirom na neke druge okolnosti koje su se dogodile za trajanja postupka, u svojstvu opunomoćenice oštećene djevojke predala sam prijedlog Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru s navođenjem razloga i argumenata da i dalje postoje razlozi za održavanje istražnog zatvora, a s obzirom na određene okolnosti koje su se dogodile tijekom trajanja sudskog postupka, iz kojih proizlazi da nije postignuta svrha određivanja istražnog zatvora. Traže se hitni izvidi zbog visokog stupnja vjerojatnosti da su počinjena nova kaznena djela te u tom smislu očekujemo ispravne, brze i stručne reakcije cijele državne vlasti", kazala je odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić.

Dodala je i kako su joj djevojka i njezina obitelj rekli da osjećaju strah te da se boje.

Slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz okolice Zadra zgrozio je Hrvatsku. Skupina mladića, osumnjičena da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine, grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihova mjesta, silovanja su snimali mobitelom i tim je snimkama godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Petorica osumnjičenih privedeni su 17. listopada u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:17