OKRŠAJ KOD ESPLANADE

Petrač se opet nije pojavio na sudu, njegov odvjetnik: ‘Osobno ću ga obavijestiti o ročištu‘

Sliško je porekao krivnju, a u tužiteljstvu je ispričao da se radilo o samoobrani
Hrvoje Petrač i Vjeko Sliško

Zbog nedolaska Hrvoja Petrača, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ponovno je odgođeno suđenje Vjeki Slišku (31), optuženom da je lanjskog listopada ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika i pritom mu prijetio smrću.

S obzirom da je obrana okrivljenog ustrajala da se, prije ispitivanja ostalih svjedoka, sasluša žrtva koja iz nepoznatog razloga ne prima sudske pozive, Petračev odvjetnik se obvezao da će o datumu iduće rasprave osobno obavijestiti klijenta.

Tužiteljstvo za Sliška zbog prijetnji smrću i nanošenja teških ozljeda traži 14 mjseci zatvora, a prema optužnici, Sliško je 12. listopada oko 22.25 sati ispred hotela Esplanade prišao Hrvoju Petraču i obratio mu se riječima: 'Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice, ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te!' Na to je Petrač udario Sliška šakom u glavu što je bilo okidač da se Sliško nastavi obračunavati pa ga je, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, udario dva puta desnom šakom u glavu. Petrač je pao na tlo gdje ga je još osam puta uzastopce nastavio udarati. Zadobio je višestruke krvne podljeve vlasišta i lica, razderotine lijeve strane nosa, oguljotine i prijelom lijeve potkoljenice s iščašenjem gležnja.

Na početku suđenja Sliško je porekao krivnju, a u tužiteljstvu je ispričao da je kritičnog dana došao u Esplanadu na rođendansku proslavu te da Petrača nije imao namjere tući već da je riječ o samoobrani.

- Parkirao sam na ulazu te mi se obratio gospodin koji je parkirao na donjem prilazu u Esplanadu i prigovorio mi nešto u vezi parkiranja. Krenuo sam prema njemu da razjasnim situaciju te smo se smiješili jedno drugome, rukovali se i ja sam se samo predstavio. Prijetio mu nisam. Pitao sam ga da li zna tko sam ja i da li se poznajemo. Tad me udario šakom u bradu. I točno je da je on stariji od mene, no po konstituciji tijela smo podjednaki. Napominjem, mogao sam ga nastaviti udarati, ali pobjegao sam čim sam ga onesposobio. Krivo mi je što je tako ispalo, ali nisam ništa kriv - branio se Sliško tvrdeći da Petrača zna samo iz medija.

Petrač je, pak, u tužiteljstvu ispričao da mu je, dok je prilazio auto, nepoznati mladić s vrha stepenica mahao.

- Sačekao sam ga misleći da me želi nešto pitati. Prišao mi je i zaprijetio, a s obzirom na kretnju njegove ruke pomislio sam da poseže za oružjem pa sam ga instinktivno udario šakom u glavu. Uslijedilo je međusobno naguravanje i udarci pa sam izgubio svijest - ispričao je Petrač.

Iz snimki nadzornih kamera je vidljivo da Sliško, stojeći na vrhu stepenica ispred ulaza u hotel, neko vrijeme promatra Petrača koji hoda prema svom autu. Sliško zatim spušta vrećicu na tlo koju je imao u rukama te se obrača Petraču, silazi niz stepenice i prilazi mu, unosi mu se u lice i izbija tučnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:24