OSTAJE U ZATVORU

Petračeva molba za pomilovanje odbijena jednoglasno

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Komisija za pomilovanje predsjednika Republike odbila je molbu za pomilovanje Hrvoju Petraču.

Komisija za pomilovanje je odluku o tome da predloži predsjedniku Stjepanu Mesiću da odbije molbu za pomilovanje Hrvoja Petrača donijela jednoglasno. Prijedlog i mišljenje koje je uz dokumentaciju molbi priložilo Ministarstvo pravosuđa, a koje je bilo negativno, za komisiju nije obvezujuće.

Konačnu odluku o Petračevoj molbi za pomilovanje donijet će predsjednik Republike Stjepan Mesić, a on je najavio da će postupiti prema prijedlogu Komisije jer bi svaki drugačiji postupak bio izuzetak od toga pravila.

Predsjednik Mesić odluku o pomilovanjima objavit će u iduću srijedu uoči Božićnih blagdana što je jedan od uobičajenih termina kada predsjednik Republike daje pomilovanja osuđenicima.

Informacija da je Hrvoje Petrač, koji trenutno u pulskoj kaznionici služi jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i pol godina zbog poticanja na otmicu malodobnog sina generala Vladimira Zagorca i novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna, podnio molbu za pomilovanje objavljena je sredinom studenog.

Komisija je u međuvremenu od Odjela za pomilovanja Ministarstva pravosuđa dobila svu potrebnu dokumentaciju, a iako je odluka trebala biti donesena prošli petak, Komisija ju je odgodila za danas. U četvrtak je Petračeva supruga Alica uputila otvoreno pismo medijima u kojem je medije, ali i izvršnu vlast prozvala da vrše pritisak na Komisiju za pomilovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:39