NIZ PREKRŠAJA

Pijan, bez vozačke i bilo kakvih drugih dokumenata skrivio sudar u Zagorju, prijeti mu vrtoglava globa

Automobil kojim je upravljao je oduzet vlasnici koja se u međuvremenu pojavila na očevidu, a koja je i sama kažnjena
 Robert Fajt/Cropix

Alkohol je jedan od četiri ubojice u prometu pa stoga policija, koja opetovano ponavlja da se za volan ne sjeda pijan, prema recidivistima koji se ogriješe o prometna pravila, nema milosti. Pogotovo kad se tom prometnom grijehu priroda i vožnja bez položenog vozačkog ispita. Pokazuje to, naime, posljednje policijsko postupanje djelatnika PU krapinsko-zagorske od petka popodne kada su postupali zbog prometne nesreće u Gubaševu, a s obzirom da je krivac nesreće okorjeli, uporni prekršitelj, na kraju su mu oduzeli i vozilo a njemu je, pak, Općinski sud u Zlataru odredio 10 dana pritvora koje će provesti u Remetincu.

Naime, oko 14.40 sati u Gubaševu je došlo do nesreće kada je 41-godišnjak, ne držeći dovoljan razmak, udario autom u stražnji dio drugog vozila kojim je upravljala 46-godišnjakinja, a koja je bila zaustavljena u koloni vozila čekajući da uđe u raskrižje s kružnim tokom prometa. Tijekom policijskog očevida, krivac nesreće pao je alkotest. Napuhao je 1,98 promila, a dodatnim provjerama je utvrđeno kako je autom, u vlasništvu druge osobe, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. A kod sebe nije imao niti osobnu iskaznicu.

S obzirom da je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan zbog istog grijeha - vožnje bez položenog vozačkog, ali i jer je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s kršenjem propisa, zagorski su ga policajci uhitili temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, dok mu je temeljem članka 229. st.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozilo oduzeto. I ta odluka je na snazi dok sud ne donese svoj pravorijek.

Policija je predložila da se 41-godišnjaka novčano kazni s 42.700 kuna.

Inače, i vlasnica auta koji je on vozio nije prošla nekažnjeno. Pojavila se na mjestu očevida te je i njoj policija uručila prekršajni nalog "težak" 3000 kuna zbog kršenja članka 229. st.2 prometnog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:52