NOĆNA POTJERA U ČAKOVCU

Pijan i bez dozvole bježao policiji, pa udario u njihovo vozilo

 Elvir Tabaković / CROPIX

ČAKOVEC – Muškarac (57) iz Preloga u Međimurskoj županiji priveden je u noći s petka na subote nakon što je vozio u alkoholiziranom stanju, skrivio prometnu nesreću i bježao policiji.

Policijska ophodnja u petak je oko 23 sata uočila osobno vozilo marke "Honda" koje je krivudalo i silazilo s ceste. Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozilo, no vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale i naređenja koja su mu izdavali policijski službenici.

U mjestu Cirkovljan druga policijska ophodnja uspjela je zaustaviti vozilo pri čemu je vozač osobnog automobila prednjim dijelom svog vozila udario stražnji dio policijskog automobila. Nakon toga vozač i njegov suvozač (33) pokušali su pješice pobjeći s mjesta događaja no policijski službenici uspjeli su ih dostići i primjenom sredstava prisile privesti ih u policijsku stanicu.

Tamo je utvrđeno da je vozač vozilom upravljao pod utjecajem 2,06 promila alkohola i bez vozačke dozvole, koja mu je ranije oduzeta. Njegov suvozač također je bio u alkoholiziranom stanju. Alkotestiranjem je utvrđeno da je pod utjecajem 1,44 promila.

S obzirom da su okolnosti upućivale na to da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja određeno mu je zadržavanje do otriježnjenja, a protiv njega podnesen je i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:37