‘PAMETAN‘ POTEZ

Pijan i bez vozačke pretjecao policijsko vozilo, a onda pokušao pobjeći! Prijeti mu ‘paprena kazna‘...

Odbio se podvrgnuti testiranju krvi i urina na prisutnost droga, te je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja

Policija, Ilustracija

 Srdjan Vrancic/Cropix

Osječko-baranjski policajci imali su u Našicama u utorak navečer susret s veoma ‘hrabrim‘ vozačem.

Tako je 28-godišnji Osječanin ispred pješačkog prijelaza nepropisno pretekao ni manje ni više nego - policijsko vozilo. Oni su ga, naravno, odmah pokušali zaustaviti, no palica "STOP" nije pomogla pa su se morali dati u potjeru za njime te ga ubrzo sustigli. Ustanovili su da je riječ o mladiću kojem je zbog brojnih prometnih prekršaja oduzeta vozačka dozvola, a alkotest je pokazao da ima 0.66 promila alkohola u krvi. Odbio se podvrgnuti testiranju krvi i urina na prisutnost droga, te je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7.800 EUR ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova, kažu u policiji.

Inače, osječko baranjska polkcija jučer je evidentirala još dva sudionika u prometu koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,40 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 53-godišnjak iz Valpova, koji je upravljao biciklom sa 1,21 promila alkohola u organizmu.

U 21,45 sati na državnoj cesti broj 517 između Belog Manastira i Baranjskog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 74-godišnjeg vozača iz Jagodnjaka, koji je sletio s kolnika zbog nepropisne vožnje unazad, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od 1,60 promila.

Za teprekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:20