DETALJI HORORA

Pijan se BMW-om zabio u ogradu, samo je suvozač bio vezan: Auto se više puta prevrnuo

Petero mladih je ozlijeđeno u stravičnoj nesreći. Čini se da je najteže prošla 15-godišnja djevojčica
prometna nesreća u Gornjem Dragancu
 Superportal.hr

U teškoj prometnoj nesreći u nedjelju u Gornjem Dragancu, na području Čazme, teško je ozlijeđeno pet mladih osoba, a uzroci su neprilagođena brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Nesreća se dogodila jutros oko 7,12 sati, kada je 23-godišnji mladi vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom "BMW" bjelovarskih registracija kroz Gornji Draganec, prigradsko naselje Čazme.

image
prometna nesreća u Gornjem Dragancu
Superportal.hr

Izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja po mokrom kolniku izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i kotačima zahvatio travnatu bankinu. Pritom je došlo do zanošenja vozila po kolniku i slijetanja na nogostup i travnatu površinu.

Prednjim dijelom vozila udario je u metalno-žičanu ogradu jedne kuće, te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva i udarilo zadnjim dijelom u betonski zidić, a bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Vozilo se višestruko prevrnulo po metalnoj ogradi i zaustavilo u dvorištu kuće.

image
prometna nesreća u Gornjem Dragancu
Superportal.hr

Fotografije ustupio Superportal.hr

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, a jedino je putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom, priopćila je bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu.

Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede dok su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate, naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

image
prometna nesreća u Gornjem Dragancu
Superportal.hr

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na prisutnost alkohola, ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Zbog prometne nesreće državna cesta D-43 bila je zatvorena za sav promet od 7,26 do 8,35 sati kada se promet naizmjenično odvijao istočnim prometnim trakom, dok je u 11,08 sati promet pušten u oba smjera.

image
prometna nesreća u Gornjem Dragancu
Superportal.hr

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, stoji u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:16