TROSTRUKI SUDAR

Pijan se zabio u dva auta, dvije osobe u bolnici

 Elvir Tabaković / CROPIX

O teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila na državnoj cesti Murter – Tisno, a u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene i za njihove živote bore se liječnici u šibenskoj bolnici, u ponedjeljak se u svom redovitom priopćenju oglasila Policijska uprava Šibensko-kninska.

Do prometne nesreće došlo je na predjelu Kosirina, kada je 33-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju upravljajući osobnim automobilom Honda, šibenskih registracijskih oznaka, zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad upravljačem u zavoju udesno i prešao na kolnički trak namijenjen prometu vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom došlo je do izravnog udara u nailazeći automobil Peugeot kojim je upravljao 46-godišnji poljski državljanin.

Od siline udara 'poljski' se automobil zarotirao i u zanošenju zaustavio, dok se Honda odbila i udarila u VW šibenskih registracija, koji je vozio 46-godišnji vozač. Ovaj se automobil od siline udara odbio, zarotirao i izletio izvan kolnika, dok je Honda pijanog vozača izletjela sa sjeverne strane kolnika te se prevrnula na krov.

Epilog je da su teške i po život opasne ozljede zadobili 48-godišnji vozač Volkswagena i 40-godišnja putnica u tom automobilu, dok je s lakšim ozljedama prošao maloljetnik iz tog vozila. Lakše ozljede zadobio je i pijani vozač Honde, dok je vozač poljskog automobila prošao bez ozljeda.

Protiv 33-godišnjeg vozača Honde podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 00:41