PROMETNA NESREĆA

PIJAN SE ZABIO U TERETNJAK Nije mogao platiti novčanu kaznu pa se odlučio za 18 dana zatvora u Remetincu

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Nesavjesni vozač koji se pod utjecajem alkohola svojim autom zabio u priključno vozilo teretnjaka, "zamijenio" je novčanu kaznu za 18 dana boravka u remetinečkom zatvoru.

Sve je počelo u petak oko 16.30 sati kada se na 76. kilometru autoceste A3 dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je 35-godišnji BiH državljanin vozeći se u automobilu slovenskih nacionalnih oznaka, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine kretanja, udario u stražnji dio teretnog vozila požeških tablica, a za čijim je upravljačem sjedio 31-godišnji mladić.

Krivac nesreće je odmah pao alkotest. Utvrđeno mu je 1,87 promila alkohola u organizmu te je smješten u posebne policijske prostorije do otriježnjenja ali i uredovnog rada Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.

Sud je 35-godišnjem BiH državljaninu izrekao 5700 kuna novčane kazne, a kako istu nije bio u mogućnosti platiti niti je položio jamstvo, određeno mu je, kažu iz policije, 18 dana zadržavanja te je predan u zatvor u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:11