NEVJEROJATAN ISPAD

Pijana djevojka (23) izudarala maloljetnicu i muškarca: U krvi je imala tri i pol promila, napala i policajce

Sudac ju je proglasio krivom i osudio na 700 eura kazne i 50 eura troškova postupka

Ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

Pijana djevojka (23) počinila je nezapamćen nered koji je završio njezinim privođenjem u policiju i liječničku ambulantu, piše Danica.hr.

Sve je počelo u selu kod Pisarovine u svibnju oko 15 sati, kad je u dvorištu obiteljske kuće Doris fizički napala malodobnu djevojku i muškarca udarivši ih šakama i ogrebavši noktima. Brzo je stigla policija koja je napadačici stavila lisice i ugurala je u službeno vozilo.

Doris (23(je bila pod utjecajem alkohola od čak 3,5 promila! Policijskim vozilom je prevožena u službene prostorije Policijske postaje Jastrebarsko na daljnju obradu. Kasnije su je zbog teškog pijanstva odvezli i liječniku.

- U trenucima prijevoza djevojka je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike tako da im se tijekom postupanja u službenom vozilu u više navrata obraćala riječima: ‘Je*em vam mater, pi**e jedne, gdje me sada vodite‘, navodi se u presudi.

Sudac ju je proglasio krivom i osudio na 700 eura kazne i 50 eura troškova postupka. Za taj prekršaj predviđena je kazna od 700 do čak 4000 eura, ali sudac je kao “olakotnu okolnost cijenio činjenicu da okrivljenica do sada nije prekršajno osuđivana iz oblasti javnog reda i mira”.

Oslobođena je pak narušavanja javnog reda i mira u dvorištu obiteljske kuće jer policija nije uspjela dokazati da je to uznemirilo ikoga iz okolice.

- Budući da se u činjeničnom opisu ne naznačuje da se ovakvo ponašanje djevojke moglo čuti i vidjeti s neograničenog otvorenog javnog mjesta (javne ceste ili puta), opisu prekršaja nedostaje javnost mjesta kao jedan od konstruktivnih elemenata prekršaja, tumači sudac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:03