KAOS U ZORU

Pijane cure napravile nered u ZG hotelu, jedna u autu ugrizla policajca, a onda ju je vozač smirio...

Obje ‘dame‘ prijavljene su zbog narušavanja javnog reda i mira, a starija i kazneno zbog napada na službenu osobu

Ilustracija

 Damjan Tadić/CROPIX

Dvije mlade dame u nedjelju rano ujutro nisu se uspijevale kontrolirati u hotelu na zagrebačkom Trnju pa je recepcioner bio primoran pozvati u pomoć policiju. No, ni policajcima nije bilo lako obuzdati djevojke, a jedan je čak zaradio i ugrize na ruci.

Rezime postupanja je uhićenje djevojaka starih 23 i 24 godine, koje su u konačnici prekršajno prijavljene zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a starija je zaradila i kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu.

Naime, oko 6.35 sati policajci su se pojavili u hotelu nakon što im je poziv u pomoć uputio djelatnik hotela koji je naveo da dvije mlađe gošće galame. Policajci su djevojke zatekli u kršenju zakona i još su bile pod vidnim utjecajem alkohola.

Kad su im policajci priopćili da moraju poći s njima u policijsku postaju, ta im informacija nikako nije sjela.

- Prilikom vožnje u službenom policijskom vozilu, starija djevojka sa stražnjeg sjedala krenula je rukama prema vratu policijskog službenika koji je vozio službeno policijsko vozilo, u čemu je spriječena od strane drugog policijskog službenika koji je stavio svoju ruku ispred nje s obzirom na to da je sjedio pored nje na stražnjem sjedalu.

Odmah potom osumnjičena je policijskog službenika koji je sjedio pored nje nekoliko puta ugrizla za ruku, na što je drugi policijski službenik zaustavio automobil i nad osumnjičenom uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi odbijanja napada - kažu iz PU zagrebačke, navodeći da je jedan policijski službenik u navedenom postupanju zadobio lakše ozljede.

I dok je mlađa puštena kući, starija je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku te je prenoćila na policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:01