INCIDENT U SESVETAMA

Pijani muškarac koji je napao i teško ozlijedio radnika Čistoće branit će se sa slobode

Osumnjičenom su izrečene dvije mjere opreza - zabrana uspostavljanja veze s određenom osobom i obveza redovnog javljanja državnom tijelu

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Muškarac koji je u subotu poslijepodne u alkoholiziranom stanju u Sesvetama verbalno, a potom i fizički napao 52-godišnjeg djelatnika Čistoće te ga teško ozlijedio, pušten je da se brani sa slobode.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon što je ispitalo 44-godišnjeg osumnjičenika, protiv njega je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, nadležni sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, kako je izvijestio DORH, odbio je njihov prijedlog. Osumnjičenog muškarca pustio je na slobodu uz mjere opreza "zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom (članak 98. stavak 2. točka 5. ZKP-a) i mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu (članak 98. stavak 2. točka 3. ZKP-a)".

Prema priopćenju tužiteljstva, osumnjičeni 44-godišnjak danas je ispitan zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi iz članka 315.b stavka 2. KZ-a i kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. KZ-a.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 1. srpnja 2023. oko 15:00 sati u Sesvetskom Kraljevcu; u nakani da ga onemogući u obavljanju njegovog posla; verbalno napao jednog djelatnika trgovačkog društva za obavljanje usluga od javnog interesa te mu zaprijetio smrću. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, s ciljem da ga teško tjelesno ozlijedi, fizički nasrnuo na oštećenika i nanio mu teške tjelesne ozljede."

Podsjetimo, napadač je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija naknadno pronašla, privela i kazneno prijavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:52