STRAVIČAN ZLOČIN

Pijani nasilnik u Vukovaru ubio majku dvoje djece, policija objavila detalje: ‘Izgrebao joj je auto, pa upao u kuću...‘

Ovo je već 14. žena ubijena ove godine, a 65 ih je teško ozlijeđeno. U 2021. ubijeno je 14 žena, a teško ozlijeđeno 97

Privođenje Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix/

Liječnici u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Dr. Juraj Njavro u Vukovaru unatoč intenzivnim naporima noćas, nisu uspjeli spasiti život 38-godišnjoj ženi koja je kasno sinoć vozilom Hitne pomoći zaprimljena u izrazito teškom stanju.

U slučaj se vrlo brzo umiješala i vukovarska policija koja je jutros priopćila da je preminula žena žrtva kaznenog djela ubojstva!

Iz PU vukovarsko srijemske kažu da su na njihov telefon zaprimili jučer u 18:51 sat telefonsku dojavu da je 38-godišnjakinja napadnuta u obiteljskoj kući u Vukovaru. Pritom su joj nanesene ozljede koje joj je nanio jedan muškarac koji se, pak, udaljio s mjesta užasa. Kriminalisti su vrlo brzo ušli u trag odbjeglom 45-godišnjem nasilniku kojeg su priveli u vukovarsku policijsku postaju.

Policija je sada objavila i detaljnije priopćenje o zločinu.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubojstvo i Oštećenje tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je osumnjičenik u subotu 29. listopada oko 18:30 došao do obiteljske kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila, najprije u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio osobni automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom tjelesno ju ozlijedio, što je za nju bilo smrtonosno budući da je nakon pretrpljenih teških tjelesnih ozljeda preminula u bolnici.

Nakon policijskog postupanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske", objavila je policija.

Kako je pisao HRT, ubijena je bila majka dvoje djece Kako je pisao HRT, ubijena je bila majka dvoje djece, a 45-godišnjak je, kako se neslužbeno doznaje, bio pod utjecajem alkohola i narkotika.

Ovo je već 14. žena ubijena ove godine, a 65 ih je teško ozlijeđeno. U 2021. ubijeno je 14 žena, a teško ozlijeđeno 97.

- Nažalost, žena je uvijek najnesigurnija u svom domu. Dom umjesto da bude mjesto gdje će ona biti sigurna, zaštićena i mjesto gdje će zaista uspijevati osjećati ljubav i mir, nažalost za svaku treću ženu obitelj nije sigurno mjesto, rekla je Ivana Sučić iz udruge B.a.b.e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:34