BEZ KONTROLE

PIJANI POLICAJCI ULETJELI U KLUB I TUKLI SE S GOSTIMA Doznali smo nove detalje opće makljaže u Bjelovaru zbog koje je naprasno prekinut koncert

Tijekom koncerta Mitra Mirića u bjelovarskom noćnom klubu došlo je do masovne tučnjave policajaca izvan službe i gostiju u kojoj su letjele šake, čaše i pepeljare
 Bjelovar live/CROPIX

Policija još nije dovršila istragu o masovnoj tučnjavi u bjelovarskom noćnom klubu “Tilt” na Trgu hrvatskih branitelja u kojem se u noći s petka na subotu održavao koncert srbijanskog folk-pjevača Mitra Mirića.

Klub je te noći bio pun gostiju, a na sve su strane letjele boce, pepeljare, čaše i šake. Kako je izvijestio portal Bjelovar.live, u tučnjavi je sudjelovalo i nekoliko interventnih policajaca bjelovarske policije koji su bili izvan službe. Objavljena je i kratka snimka u kojoj brojna policijska vozila blokiraju ulicu u kojoj je smješten noćni klub u kojem se, kažu nam Bjelovarčani, redovito puštaju “narodnjaci”.

Dvoje ozlijeđenih

Bjelovarska policija jučer je priopćila da istraga još traje jer treba obaviti informativne razgovore, a nisu im dostupni svi sudionici tučnjave.

Sa svojim su policajcima obavili razgovore, ali zasad nije poznato hoće li i njima slijediti neke sankcije.

Istragu zasad vodi samo bjelovarska policija i nije angažiran nitko iz Ravnateljstva policije ili Unutarnje kontrole MUP-a, iako su upoznati s događajem.

Kako smo neslužbeno doznali, policiju nisu zvali njihovi kolege, koji su se zatekli u klubu izvan službe i bili su u civilnoj odjeći, već jedan djelatnik kluba.

Policija je potvrdila da su u tučnjavi dvije osobe lakše ozlijeđene. Vilijam Ded, voditelj noćnog kluba, o događaju od prošlog petka nam je rekao:

- Koliko znam istraga traje i nema ništa novoga. Ovi policajci su došli s privatne fešte i već su bili pod utjecajem alkohola. Provocirali su goste, a onda je kod šanka nastala opća tučnjava. Meni je jedan interventni policajac koji je bio u civilu pred svojim kolegama govorio: ‘J... ti mater, ubit ću te!’, pa su njega i druge koji su sudjelovali u tučnjavi kolege maknuli.

Ded je o svemu dao i izjavu u policiji i tvrdi da je osim štete, narušen i ugled kluba, ali i policije. Tvrdi da kad je otvorio klub nije puštao narodnjake već da su nastupali tamburaši, ali da je klub bio prazan i pred zatvaranjem. Otkad je počeo puštati narodnjake te ugošćavati folk-zvijezde, klub je pun. Te večeri kad je gostovao Mitar Mirić trebao je, kaže, raditi do 6 sati ujutro, ali je morao ranije zatvoriti zbog čega je pretrpio i štetu, a i oštećen je inventar kluba, rekao nam je Ded.

Rođenje djeteta

PU bjelovarsko-bilogorska u četvrtak popodne održala je o navedenom događaju i izvanrednu konferenciju za novinare.

Glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved izjavio je da će se protiv policijskih službenika pokrenuti disciplinski postupak, ali da su za sada ti policajci i dalje na dužnosti. Desetak pripadnika interventne policije, u tom trenutku izvan dužnosti, na koncertu Mitra Mirića proslavljalo je rođenje djeteta jednog od kolega. Nakon dojave policiji o masovnoj tučnjavi u noćni klub je ušla interventna policija koja prekinula nemile scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:54