LETJELE ČAŠE I BOCE

Pijani trojac napravio pravi dar mar u kafiću: Razbijali su inventar, tukli goste, a onda i policajce

Vidno alkoholizirani trojac je rukama i nogama po glavi i tijelu izudarao četvoricu muškaraca

Ilustracija

 Cropix

Varaždinska policija prijavila je trojicu muškaraca u dobi od 22, 34 i 60 godina nakon što su u subotu iza ponoći ‘na naročito drzak i nepristojan način‘ napravili pravi ‘dar mar‘ u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu.

Osim što su porazbijali inventar, a letjele su i čaše i boce, vidno alkoholizirani trojac je rukama i nogama po glavi i tijelu izudarao četvoricu muškaraca, a ceh je platila i žena koja ih je pokušala smiriti, a koju su vrijeđali i naguravali.

Policajci koji su došli na intervenciju zatekli su ih na parkiralištu i zatražili osobne iskaznice, no spomenuti trojac počeo je policajce naguravati i udarati rukama i nogama. Policajci su uzvratili uporabom sredstava prisile i tjelesne snage.

Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak. Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lakše.

Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela prisila prema službenoj osobi i napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također će se protiv njih Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu im je u nedjelju odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:17