RUŽNA SCENA NA A1

Pijani vozač autom udario policajca pa pobjegao s mjesta nesreće. Zaustavili ga građani

Policajac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju, utvrđene su mu tamo teške tjelesne ozljede. Nije u životnoj opasnosti i dobro se oporavlja

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Teške tjelesne ozljede zadobio je policijski službenik, nakon što je na njega na autocesti A1 u nedjelju u večernjim satima naletio pijani vozač, pa pobjegao s mjesta nesreće. No, ne daleko, već nakon jednog kilometra put su mu blokirali ostali vozači, te ga je ubrzo uhitila policija.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Zagrebačke, dojavu o prometnoj nesreći na 6. kilometru autoceste A-1 u smjeru Zagreba zaprimili su u 20.15. sati. Još u istrazi nisu utvrđeni razlozi zašto je vozač Škode Octavie, 56-godišnji muškarac, iznenada skrenuo na zaustavnu traku autoceste, gdje je policajac PU zagrebačke na motociklu marke BMW stajao. Oborio ga je te je policajac odbačen na travnatu površinu, a vozač je nastavio voziti, pokušavajući pobjeći prema naplatnoj postaji Lučko. Nakon samo jednog kilometra je zaustavljen, a onda i uhićen. Policija je utvrdila da je bio pod utjecajem alkohola, izmjerena mu je količina od 1,91 promil alkohola u krvi.

Policajac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju, utvrđene su mu tamo teške tjelesne ozljede. Nije u životnoj opasnosti i dobro se oporavlja.

Dionica Karlovac - Zagreb najprometnija je na cijeloj autocesti A-1, u turističkoj sezoni i u vrijeme vikenda to je posebno izraženo. Mnogi vozači gužve nastoje izbjeći nepropisnom vožnjom po zaustavnoj traci. Je li se i u ovom slučaju radilo o takvom prekršaju, utvrdit će se policijskom istragom.

No, nepoštivanje prometnih propisa najmanji je problem uhićenog vozača, jer će morati odgovarati za izazivanje prometne nesreće, bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći unesrećenom, kao i za vožnju pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:01