SISAK U SUZAMA

Pijani vozač ubio nogometaša (17): ‘Bio je dijete za poželjeti, tek se oporavio od tragedije‘

Sven Ovanin (17) vozio je moped kada je u njega udario vozač s 1.62 promila alkohola u krvi

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Sisačko naselje Galdovo u suzama je otkako se doznala vijest da je u teškoj prometnoj nesreći u utorak navečer život izgubio mladi i perspektivni nogometaš, 17-godišnji Sven Ovanin, vratar lokalnog nogometnog kluba ŠNK Frankopan.

Kako je izvijestila policija, oko 22.15 sati na raskrižju Galdovačke ulice i Ulice Braće Perković u Sisku, dogodila se prometna nesreća kada je 36-godišnjak s područja Popovače upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, udario je u moped kojim je upravljao 17-godišnjak, a koji je bio zaustavljen radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od siline udara, 17-godišnjak je na mjestu događaja smrtno stradao, dok je moped odbačen na suprotnu prometnu traku gdje je na njega naletio automobil, kojom prilikom je putnica u automobilu zadobila lake tjelesne ozljede.

Ravnatelj OŠ Galdovo Josip Tominac bio je učitelj pokojnom Svenu. Kaže kako je cijela škola, ali i cijeli grad u šoku.

- Bio je jako dobro dijete, dijete za poželjeti. Dobar, miran, povučen, a ipak omiljen u društvu. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pogotovo jer je ovo druga tragedija u obitelji u kratkom vremenu. Nedugo nakon potresa, prije dvije godine, preminuo mu je otac i to ga je jako pogodilo. Taman se kroz nogomet počeo opuštati. Predsjednik kluba rekao mi je da je jako talentiran i da se pomalo oporavlja od svog stresa. Bio je sretan jer je stavljen u seniorsku ekipu, obožavao je nogomet - u šoku nam je ispričao Tominac.

Mladić je pohađao Industrijsko-obrtničku školu u Sisku, ove je godine trebao završiti školovanje za automehatroničara, a živio je s majkom u naselju Galdovo gdje se i dogodila nesreća.

Emotivnom objavom od pokojnog mladića oprostio se i njegov klub. Napisali su kako je u klubu otkako je imao osam godina, te je prošao sve kategorije, od "prstića do seniora". Ističu da je bio dobar, pošten i samozatajan.

Predsjednik kluba Josip Grubec javio nam se u suzama. Upravo se vraćao od obitelji pokojnog Svena. Kaže nam kako je Sven stradao na povratku kući, upravo na skretanju u svoju ulicu, svega pedeset metara od kuće u kojoj ga je čekala majka. Vijest se u desetak minuta proširila cijelim Siskom.

- Bio je sin jedinac, otac mu je umro nakon potresa, mislim da od srčanog ili moždanog udara. Bio je strašno vezan uz oca i to ga je do te mjere pogodilo da godinu dana nije dolazio na treninge. Kuća im je teško stradala u potresu, a živio je sam s majkom od smrti oca. Rekao sam da će klub pomoći što god mu bude trebalo. Nikad neću zaboraviti što mi je tada rekao, kazao je da će se on i mama snaći, zahvalio se i rekao da će zvati ako išta bude trebalo, ali pomoć nikad nije tražio. Bio je jako vrijedan, volio nogomet, talentiran... Ne možeš vjerovati da se takvom djetetu nešto takvo dogodi, kao da ga je Bog pozvao gore, ne znam, nemam objašnjenja - kaže Grubec. Klub je prije samo dva dana pogodila još jedna tragedija, sutra je na sisačkom groblju sahrana oca dvojice nogometaša koji se utopio, a vjerojatno već dan kasnije nazočit će sahrani nesretnog Svena.

- Obustavili smo sva događanja u klubu, svi su u velikom šoku - rekao nam je Grubec.

U srednjoj školi doznajemo kako je Sven bio odličan učenik, štoviše, jedan od najboljih u posljednjih nekoliko generacija. I ovdje spominju njegovu izrazitu dobrotu i pristojnost, te uzorno vladanje. Razrednik 3.A kojeg je pohađao tragično preminuli mladić još je od utorka navečer u stalnom kontaktu sa svojim učenicima koji su trenutno na praksi. Svakom od njih bit će, bude li potrebno, pružena i psihološka pomoć kako bi prebrodili nenadanu i tragičnu smrt kolege iz školskih klupa.

Očevidom na mjestu stravičnog događaja rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U vremenu od 22.25 do 3 sata za sav promet bila je zatvorena državna cesta D-36.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 10:22