OPASNO PONAŠANJE

Pijani vozači divljali Sunjom i Petrinjom i uzrokovali prometne nesreće, uhićeni su i prijavljeni

U razmaku od svega nekoliko sati na sisačko-moslavačkom području dogodile su se dvije nesreće s alkoholiziranim vozačima

Alkotest/Ilustracija

 Josko Supic/Cropix

Iako uporno upozorava na opasnost od alkohola kao jednog od četiri glavne ubojice u prometu, voači se oglušuju i sjedaju za volan pod znatnim utjecajem alkohola. Posljedica su, naravno, prometne nesreće od kojih su dvije zabilježene u ponedjeljak u razmaku od svega nekoliko sati na području sisačko-moslavačke policije.

Oko 16.30 sati u Sisačkoj ulici u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 45-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,36 promila. Nije držao potreban razmak i udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Uhićen je te će zbog počinjenih prekršaja biti doveden nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana oko 22.30 sati u ulici Vladimira Nazora u Sunji, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 46-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,79 promila. Izlaskom iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, prešao je na suprotnu traku i udario u parkirano vozilo. Vozač je u ovoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Noćas oko 1 sat, u Odri Sisačkoj, policijski su službenici pak zaustavili automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,17 promila.

Vozač je do otriježnjenja smješten u prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:06