NEPOPRAVLJIV

Pijanog vozača u Puli policija zaustavila dva puta u sat vremena; Zaradio je masnu kaznu

Prvi put mu je u krvi izmjereno 1.45 promila alkohola, a drugi put još i više - 1.51 promila

Alkotest; ilustracija

 Admir Buljubasic/Cropix/Cropix

Pijani muškarac noćas je u Puli dva puta zaustavljen u prometu u razmaku od svega sat vremena te je zaradio "masne" novčane kazne, a nakon drugog zaustavljanja završio je na triježnjenju u policijskoj postaji.

Kako je priopćila PU istarska, policijski službenici zaustavili su 35-godišnjeg vozača Fiata pulske registracije u 1,10 sati.

"Zbog sumnje da upravlja pod utjecajem alkohola, muškarac je alkotestiran te je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.45 promila i da sa sobom nema vozačku dozvolu. Vozač je prekršajno kažnjen sa 5.300 kuna i jednim mjesecom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mu je određena mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 sati", navela je policija.

No muškarac je očigledno ignorirao izdanu mjeru jer je nešto kasnije, oko 2 sata ujutro, opet zaustavljen za volanom osobnog automobila u Vodovodnoj ulici.

Vozač je ponovo alkotestiran te mu je izmjerena još veća koncentracija alkohola u krvi, sada od 1.51 promila.

"Poradi bojazni da će nastaviti s vršenjem istovjetnog prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 20.300 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije", izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:55