NOVA ODLUKA

Pinjuh razriješio djelatnicu Općine koja je svjedočila protiv njega: ‘Namjerno je obmanula i Uskok‘

‘Razriješena je jer je iskoristila svoj položaj da bi napakirala i podmetnula načelniku Općine Čeminac tobožnja kaznena djela‘

Privođenje Zlatka Pinjuha

 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je obje zaposlenice, koje su u kaznenom postupku protiv njega ključne svjedokinje USKOK-a, premjestio u drugu općinsku zgradu, načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh u srijedu je donio odluku kojom je jednu od njih razriješio dužnosti i stavio je na raspolaganje.

Drugim riječima, ona od srijede više fizički ne može dolaziti na posao u Općinu jer je razriješena dužnosti, a ako je u sljedeća dva mjeseca nijedna jedinica lokalne samouprave ne preuzme, ona će završiti na Zavodu za zapošljavanje.

image

Zlatko Pinjuh

Vlado Kos/Cropix

Pinjuh nam je potvrdio da je donio te odluke.

- Razriješena je jer je iskoristila svoj položaj da bi napakirala i podmetnula načelniku Općine Čeminac tobožnje činjenje kaznenih djela, a kako bi se očito zadovoljila bolesna ambicija. I ne samo to, nego je svjesno i namjerno obmanula i USKOK u svojim iskazivanjima te im selektivno dostavljala dokumentaciju s čime se postigao cilj da se obitelj Pinjuh ponovno izlaže nekakvim sumnjama u počinjenje kaznenih djela, o čemu ne postoji nijedan dokaz. O tome svemu postoje nebrojeni dokazi prikupljeni unazad dva dana - rekao nam je Pinjuh.

image

Privođenje Zlatka Pinjuha

Vlado Kos/Cropix

USKOK je uložio žalbu na rješenje suca istrage Županijskog suda u Osijeku, koji Pinjuhu nije odredio predloženi jednomjesečni istražni zatvor, nego mjere opreza - zabranu komuniciranja i približavanja svjedocima na manje od 50 metara.

image

Privođenje Zlatka Pinjuha

Vlado Kos/Cropix

Izvanraspravno vijeće osječkog suda o ovoj će žalbi odlučivati u petak.

image

Pretres doma Zlatka Pinjuha

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:09