POŽAR U PODTURENU

Piroman iz Međimurja: Mladić (22) benzinom zapalio prozor Centra za djecu i obitelj

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak

Ilustracija, policijska svjetla

 Jennifer Wright/Alamy/Alamy/Profimedia/Jennifer Wright/alamy/alamy/profimedia

Prozor zgrade Centra za djecu i obitelj u Lončarevom naselju u međimurskom Podturenu protekle subote u kasnim večernjim satima našao se na udaru tad još uvijek nepoznatom piromana

Polio ga je benzinom i zapalio, a požar je zahvatio prozor, rolete i fasadu. S buktinjom koja je uočena oko 22 sata prvog travnja odmah su se uhvatili u koštac mještani i uspjeli ga ugasiti. O svemu je odmah obaviještena i policija zajedno sa inspektorom zaštite od požara te su zajedničkim snagama obavili očevid i utvrdili da je za piromanski čim kriv ljudski faktor.

- U trenutku izbijanja požara Centar je bio prazan i zatvoren. Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - kažu iz međimurske policije.

Dalje je na potezu Državno odvjetništvo odnosno hoće li za 22-godišnjaka, nakon što ga ispitaju, zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. Točan iznos pričinjene materijalne štete utvrdit će se nakon što Općina Podturen u čijem je vlasništvu objekt, dostavi odštetni zahtjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:08