SUMNJIVA NAPRAVA

Pirotehničari deaktivirali zvončić ostavljen na zidu ispred šibenskog SDP-a

U 15 sati i 42 minute policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu neutralizirao je minsko-eksplozivno sredstvo
 Niksa Stipanicev/Cropix

Sumnjivu eksplozivnu napravu, tzv. zvončić, ostavljenu na zidu ispred prostorija šibenskoga SDP-a pirotehničari su popodne deaktivirali bez posljedica, doznaje se od glasnogovornika šibensko-kninske Policijske uprave Šime Pavića.

Policijska uprava oko 13 sati primila je od građana dojavu da je na jednom zidu u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku minsko-eksplozivna naprava, tzv. zvončić. Policijski službenici potvrdili su istinitost dojave te su, radi sigurnosti ljudi i imovine, odmah ogradili mjesto na kojem je on pronađen.

U 15 sati i 42 minute policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu neutralizirao je minsko-eksplozivno sredstvo na mjestu na kojem je ono pronađeno bez ikakvih posljedica.

Kako je priopćila policija, utvrđeno je da je riječ o minsko-eksplozivnom sredstvu iz Domovinskog rata koje je bilo u zemlji uza zid.

Policija poziva građane da u slučaju pronalaska oružja ili bilo koje druge eksplozivne naprave odmah nazovu broj 192 ili 112 te da ih ni u kojem slučaju ne diraju zbog opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 01:34