NARKO ZMIJA

Piton koji je čuvao drogu na Jarunu prije 6 godina šokirao osoblje KB Dubrava: Prestravio ih je

5,5 metara dugačak i 50 kg težak piton ‘čuvao‘ je sadnice marihuane na balkonu stana na Jarunu
Burmanski piton kojeg je spasila terenska ekipa Azila Dumovec
 Azil Dumovec

Impresivan primjerak burmanskog pitona koji je u petak izuzet iz stana na zagrebačkom Jarunu jer je njegova vlasnika T. M. (37) uhitila policija, zmija je koja je već nekoliko puta zbog svojih avantura završavala u neželjenom centru pažnje.

Osim što se otkrilo da je posljednjih mjeseci 5,5 metara dugačak i 50 kg težak piton “čuvao” sadnice marihuane na balkonu stana na Jarunu, prije šest godina ukazao se u KB Dubrava gdje ga je donijela tadašnja vlasnikova djevojka, inače zaposlenica te bolnice.

No tu zmijskim aktivnostima nije kraj jer se gmizavac godinu poslije tijekom ljetne žege ušuljao u dom čiji je vlasnik toga trenutka zamalo doživio infarkt.

Stabljike na suncu

Posljednji potez zbog kojeg su intervenirale službe pa je piton trenutno smješten u zagrebačkom Zoološkom vrtu bio je u petak kada je policija u stanu u Ulici Bernarda Vukasa vršila pretres. No, odmah su naišli na neočekivanu opasnost.

Dva su psa policajci morali zatvorili u kupaonicu stana kako bi u miru mogli pretresti dom 37-godišnjeg uhićenika, ali su zbog zmije pozvali u pomoć zaposlenike Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i ZOO-a koji su zmiju sigurno uzeli i zbrinuli.

image
Marihuana u stanu vlasnika pitona
Puz

Policija je zatim započela s pretresom te su pronašli 25 stabljika indijske konoplje koja je upijala zrake sunca na balkonu stana, a neki primjerci su dosegli i 130 cm visine. Opijate je T. M., uvjereni su istražitelji, nabavljao na neutvrđen način i potom ih u stanu skrivao, prepakiravao i preprodavao.

A kako nam je prije šest godina vlasnik pitona rekao, kad smo mu pokucali na vrata nakon što je njegova tadašnja partnerica, njemu u inat nakon svađe odnijela gmaza u bolnicu na radno mjesto i njime prestravila dio osoblja, piton je te 2014. imao četiri metra i bio je star tri godine.

Došao susjedu u goste

- Nije mi jasno zašto se strahuje od te zmije kao da je izvršila pokolj - rekao nam je tada vlasnik zmije nakon što je njegova djevojka gmaza u košari unijela u bolnicu i pokazivala ispod poklopca.

Većina susjeda s kojima smo pričali znaju da T. M. drži veliku zmiju, a znaju ga vidjeti i da je spušta na travu pokraj zgrade pa se s njome slikaju. Podsjetili su i na epizodu kada je dugački kućni ljubimac zalutao u susjedni stan.

- Koliko se sjećam, pitona je vlasnik ostavio na terasi. Bilo je ljeto, lijepo vrijeme, zmija je uživala. I valjda joj je dosadilo biti u istom okruženju pa je otpuzao preko krova u jedan od susjednih stanova. Susjeda nije bilo jer je bio na godišnjem, a kad se vratio i vidio u stanu ogromnu zmiju, možete si samo zamisliti koji je stres doživio. Zvali su dečke iz Dumovca da dođu u pomoć - prisjetila se jedna stanovnica Jaruna.

image
Piton u Azilu Dumovec
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 18:57