POTRAGA U BIH

PLANINAR (24) PRONAĐEN MRTAV NA VRAN PLANINI Tri dana za njim je tragalo gotovo 100 ljudi, priključio se i HGSS

 HGSS

Nestali planinar David Majić (24) pronađen je danas mrtav u blizini Hajdučke Vrleti na planini Vran, javlja Klix.ba.

Uzrok smrti još nije poznat, a detalji će biti saopćeni nakon uviđaja.

U potrazi po lošim vremenskim uvjetima sudjelovalo je gotovo 100 ljudi.

----------------------------

11:47 - Potraga za nestalim mladim duvanjskim planinarom Davidom Majićem (24) tijekom četvrtka nažalost nije dala rezultate. Nepristupačan teren, snijeg i nevrijeme na Vran planini dodatno otežavaju potragu, prenosi Dalmacija News.

Sudionici potrage u četvrtak navečer su se vratili u bazu Hajdučke vrleti, gdje su održali sastanak na kojem su odlučili da će potraga biti nastavljena danas ujutro, a ako vrijeme dopusti tijekom petka očekuje se da će u potragu biti angažiran i helikopter Oružanih snaga BiH.

U potragu je uključeno preko 80 osoba, članovi gorskih službi spašavanja iz cijele BiH, planinari, speleolozi, članovi lovačkih društava. Kao ispomoć, u potragu su se uključili i članovi hrvatskih gorskih službi spašavanja, javlja N1.

Potraga za nestalim 24-godišnjim planinarom pokrenuta je u srijedu nakon što se David nije vratio s Vran planine gdje se zaputio istog dana u jutarnjim satima. U nastavku potrage biti će potrebno još ljudi bolje fizičke spreme i koji imaju adekvatnu opremu za zimske uvjete i za kretanje u dubokome snijegu.

Svi koji su u mogućnosti molimo da se jave kontakt osobama: Tomislav Majić + 387 63 / 359 - 616 i Ante Vukadin Jokarić + 387 63 / 330 - 097, piše tomislavcity.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:02