VREMENSKE (NE)PRILIKE

PLJAČKAŠI JEDVA DOČEKALI SNIJEG Naoružani do zuba u pola sata opljačkali banku i poštu

Opljačkana je poslovnica Hrvatskih pošta i OTP banka
 Srđan Vrančić/Cropix

ZAGREB - Loše vremenske (ne)prilike zbog snijega koji od jutra pada diljem zemlje, uvelike su iskoristili nepoznati lopovi koji su u manje od pola sata u Zagrebu u petak ujutro opljačkali dvije novčarske ustanove - poslovnicu Hrvatskih pošta i OTP banku!

Prva na meti oko 10 sati našla se OTP banka u Ulici FrancescaTenchinija u zagrebačkom naselju Špansko. U poslovnicu je upalo naoružano do zuba nekoliko maskiranih razbojnika koji su prijeteći vatrenim oružjem utjerali strah u kosti zaposlenicima. Nakon kraćih upozorenja da bi im bilo bolje da (pre)daju novac, nezvani posjetitelji su pobjegli u nepoznato sa plijenom. Točna količina ukradenog novca još uvijek nije utvrđena, a kako to obično biva, pretpostavlja se da ih je u blizini sa nogom na papučici gasa čekao pomagač u automobilu kako bi se što prije udaljili s mjesta događaja.

Snježni uvjeti olakšali su bijeg i razbojniku koji je pola sata kasnije naoružan utrčao u poslovnicu Hrvatskih pošta u Ščitarjevu. Sa sobom je uspio odnijeti u sniježnu mećavu nekoliko desetaka tisuća kuna.

U tijeku je pregled snimki nadzornih kamera na okolnim zgradana na obje lokacije radi ulaska u trag lopovima koji su, očito, jedva dočekali snijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:42