DRAMA U OSIJEKU

Pljačkaši upali u zlatarnicu i lisicama vezali prodavačicu, policija je munjevito regirala

Brzom reakcijom dvojice osječkih policajaca spriječena je oružana pljačka zlatarnice u centru grada
Vatrogasci skidaju lisice sa prodavačice koju su vezali pljačkaši
 Facebook/HRT Radio Osijek

Brzom reakcijom dvojice osječkih policajaca spriječena je oružana pljačka zlatarnice Glamour u samom centru Osijeka pri čemu su uhićena dvojica naoružanih pljačkaša u dobi od 43 i 37 godina. Sve to događalo se u petak prije podne oko 10,15 sati odmah pokraj središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića gdje su dvojica naoružanih razbojnika ušli u zlatarnicu te, prema neslužbenim informacijama, pod prijetnjom oružjem zavezali djelatnicu lisicama i započeli trpati u torbe zlatni nakit s pultova i ladica.

No nakon svega četiri minute u zlatarnicu su upala dvojica policajaca koju su se u tom trenutku nalazili u neposrednoj blizini Trga Ante Starčević. Je li se u ovom slučaju aktivirao tihi alarm ili su policajci sami zamijetili da se nešto neobično događa, još uvijek je nepoznato, no najvažnije je da je njihova reakcija bila munjevita i da je sve završilo bez ozlijeđenih i žrtava.

image
Pljačka zlatarnice u Osijeku
Facebook/HRT Radio Osijek

- Brzom reakcijom naših službenika razoružana su i uhićena dvojica počinitelja, inače od ranije poznati policiji, koji su odvedeni u PU osječko-baranjsku gdje će se nad njima provesti kriminalističko istraživanje. Više detalja o ovom događaju bit će poznato nakon očevida koji je još uvijek u tijeku, rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon.

Djelatnici zlatarnice lisice su s ruku morali skinuti vatrogasci JPVP Osijek, a žena je nakon te intervencije zbog doživljenog stresa vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u KBC Osijek gdje joj je ukazana liječnička pomoć, no vjeruje se da kod nje nema fizičkih ozljeda. Pljačku nisu primijetili niti djelatnice slastičarnice koja se nalazi preko puta zlatarnice, kao ni gosti. Nikome, naime, nije bilo sumnjivo što u zlatarnicu ulaze osobe s maskama preko lica.

Tek nakon što su policajci izveli pljačkaše iz zlatarnice i doveli ih do policijskog vozila shvatili su da se svega 15-ak metara od njih odvijala prava drama. Neki gosti slastičarnice, koji su sjedili na terasi, čak su i pobjegli u unutrašnji dio vidjevši scenu kao iz filmova. No, srećom, opasnosti ni za njih nije bilo. Inače, počiniteljima razbojništva uz oružanu prijetnju u kasnijem sudskom postupku prijeti zatvorska kazna u trajanju od 3 do 12 godina.

Zanimljivo, zlatarnica Glamour bila je meta pljačke i u svibnju 2013. I tada su bila dvojica razbojnika, koji su prvo natjerali djelatnicu da legne na pod, a nakon što su počeli uzimati plijen, majka vlasnice zlatarnice koja se nalazila u njenom stražnjem dijelu i za koju razbojnici nisu ni znali da je unutra pokušala je pobjeći van, ali ju je jedan pljačkaš srušio na pod.

Nakon pljačke obojica su pobjegla prema Dravi, odnosno osječkoj promenadi, pri čemu se jedan od njih sudario s gospođom koja je naišla i pao na nogostup te mu je iz ruke ispao i pištolj. No, brzo ga je pokupio, ustao se i nastavio trčati do automobila koji ih je čekao u neposrednoj blizini mjesta pljačke te su na kraju uspjeli pobjeći s plijenom od oko tri kilograma zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 20:44