SERIJSKI KRADLJIVCI

PO BARANJSKIM ŠKOLAMA OTIMALI PAMETNE PLOČE I RAČUNALA Policija stala na kraj lopovima

 Zelić/CROPIX

BELI MANASTIR - Tzv. pametna ploča s konferencijskom vezom, tableti, mikseta, razna informatička oprema... sve zajedno vrijedno više od 200 tisuća kuna ukradeno je iz tri baranjske škole od početka ove godine.

No, pljačkaši su otkriveni, a policija je u srijedu u PP Beli Manastir objavila kako su za tri krađe u tri škole osumnjičene tri, međusobno nepovezane, osobe, od kojih je jedan od njih, mladić u dobi od 20 godina priveden pritvorskom nadzorniku.

Prva je na meti bila OŠ Šećerana u istoimenom prigradskom naselju Belog Manastira.

U nju je provaljeno u siječnju, pri čemu je ukradena „pametna ploča“ skupa s konferencijskom vezom. Ova je škola bila prva u Baranji koja je u rujnu 2013. godine dobila ovu opremu u sklopu Carnetovog programa „Škole 2.0“. Vrijednost ukradene opreme bila je 120 tisuća kuna.

Krajem ožujka provaljeno je u Prvu srednju školu u Belom Manastiru, gdje su ukradeni mikseta i razna informatička oprema vrijednosti 48 tisuća kuna, a onda je na red došla i Područna škola OŠ Šećerana u Baranjskom Petrovom Selu, gdje su ukradeni tableti vrijedni 40 tisuća kuna.

Predrag Prekodravac, načelnik PP Beli Manastir kazao je kako je najvjerojatniji motiv ovih pljački koristoljublje, no policija ih je sve uspjela razotkriti, ali i pronaći ukradenu opremu koja će biti vraćena školama.

Osim pljačkaša, optužnim prijedlozima bit će obuhvaćeno i nekoliko osoba koje su prikrivale ova kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:22