VEĆ JE U ZATVORU

Pobjednik Supertalenta u sve većim problemima, policija ga povezala s još osam kaznenih djela!

Uvijek je nosio košulje dugih rukava, valjda kako bi prikrio tetovaže na rukama, na glavi francuske kapice i dioptrijske naočale

Petar Bruno Basić u ‘Supertalentu‘

 Branko Banjac/Nova TV

Petar Bruno Basić (31), posrnuli fitness trener i nekadašnji pobjednik "Supertalenta", već mjesec dana nalazi se iza rešetaka remetinečkog zatvora zbog serije razbojništava u zlatarnice koje je odradio s francuskom kapicom na glavi, a zagrebački kriminalisti uspjeli su ga povezati s još osam kaznenih djela. Policijski dosje podebljali su mu s osam razbojništava od kojih je jedno ostalo na pokušaju.

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici potvrdili su svoju sumnju kako je sumnjičeni 31-godišnjak od 20. siječnja do 14. travnja 2023. godine, najčešće u noćnim satima na području Zagreba te jednom u Zaprešiću, nad zaposlenicima činio razbojništva kako bi se domogao novca. Sumnja se da je u pet navrata došao do restorana brze hrane, od toga jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. pile, gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac. U jednom navratu u jednom od restorana nije uspio u svome naumu da se domogne novca - otkrivaju iz PU zagrebačke.

Dodaju i kako su ga povezali s razbojništvom od kraja siječnja na benzinskoj postaji u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana i u poslovnici za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića gdje je, uz prijetnju pištoljem, počinio razbojništvo nad zaposlenicima kako bi ukrao novac.

- Tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju. U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.000 eura - zaključila je policija koja je kroz istraživanje otkrila da je Basić marljivim radom s druge strane zakona pričinio štetu od više od 143.000 eura.

Podsjetimo, ranije otkrivena razbojništva u zagrebačke zlatarnice odradio je prema istom scenariju i u sličnom outfitu. Unatoč nesnosnim vrućinama, nosio je košulje dugih rukava, valjda kako bi prikrio tetovaže koje ima na rukama. Na glavi je uvijek nosio francuske kapice različitih boja, a lice si je "štitio" dioptrijskim naočalama. Ukradenu zlatninu uglavnom je prodavao, a dio možda i poklonio. U svojim lopovskim aktivnostima pričinio je 140.715 eura štete, a za koliki će točno iznos odmah biti obeštećeni zlatari, bit će poznato po dovršetku vještačenja.

Kako smo već pisali, na jednoj od snimaka videonadzora vidi se kako početkom srpnja dolazi bijelim Citroen Jumperom do trgovačkog centra. Uzima velika transportna kolica za kupnju te na njih, u maniri poštenog kupca, stavlja veći vrtni bazen, dvije ležaljke, roštilj, dvije stolice, suncobran te prijenosnu klimu. I umjesto da se zaustavi na blagajni i plati 2254 eura koliko sva ta roba vrijedi, Basić je samo ležerno produžio iz trgovine van bez plaćanja. Stvari je potom ukrcao u vozilo kojim se dovezao te sve otpremio kod partneričine majke, navodno kao znak darežljivosti, poštovanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:02