STRAVA U ILICI

Počelo suđenje mladiću koji je divljom vožnjom ubio dvije žene, javnost isključena s rasprave

Kamenički se kretao Ilicom iz smjera istoka prema zapadu vozeći se brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je ograničenje 50 km/h
Marin Kamenički (desno)
 Ronald Gorsic/Cropix

Dvije godine i tri mjeseca od tragedije na zagrebačkoj Ilici kada je divljačkom vožnjom ugasio život dviju žena, na optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu sjeo je Marin Kamenički (22). Optužnica je podignuta godinu i pol nakon nesreće u kojoj su poginule Laura Stelio, vozačeva suputnica te Nadica Holfinger, putnica iz Opela s kojim se sudario dok je vozio Mercedes C63 AMG, dok je vozač Opela završio s teškim ozljedama opasnima po život u bolnici baš kao i krivac nesreće.

Kakav stav zauzima u odnosu na optužnicu Marin Kamenički nije se moglo čuti jer je sudsko vijeće, na prijedlog obrane, isključilo javnost da rasprave. Zašto? Jer je riječ o mlaďem punoljetniku a tijekom rasprave će se iznositi njegove osobne i obiteljske prilike, ali i radi zaštite osobnih prilika jer je u međuvremenu postao otac jednog djeteta te živi za ženom i njezinim maloljetnim djetetom.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Sutkinja je nakon odluke sve u sudnici upoznala sa odavanjem službene tajne kao kaznenog djela. Inače, o prijedlogu o isključenju javnosti bila je suglasna i tužiteljica ali ne iz istih razloga koje je navela obrana.

Prema optužnici, Kamenički se 23. kolovoza 2018. godine oko 21.10 sati kretao Ilicom iz smjera istoka prema zapadu vozeći se brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je na navedenoj dionici brzina ograničena na 50 km/h.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Dolaskom do kućnog broja 442 Ilice, Kamenički je zbog prevelike brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen i zarotirao se završivši na traci za suprotan smjer. Pritom je, dok se nekontrolirano kretao, Mercedesom udario u Opel Astru koju je nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid.

Zatim se i Mercedes zabio u isti zid o koji se potom odbio i završio na južnoj strani kolnika Ilice gdje je udario u drugi Mercedes. Rezime užasa je da se Kameničkovo vozilo, nakon zaustavljanja, i zapalio.

image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:23