JURNJAVA

POČINIO ČAK SEDAM PREKRŠAJA, KAŽNJEN SA 38.900 KN Prošao kroz crveno, bježao policiji, nije imao nikakve dokumente, a vozački nikad nije ni položio!

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Zbog čak sedam prekršaja koje je počinio jučer jureći pred policijom u pola bijela dana po zagrebačkoj Dubravi i to još bez položenog vozačkog ispita, na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu 35-godišnji muškarac je kažnjen sa 38.900 kuna.

Sve je počelo jučer oko 13.20 sati kada su policajci na križanju Ulice Dubrava sa I. Odvojkom Luke uočili vozača u prekršaju jer se po ulici Dubrava vozio po žutoj liniji namijenjenoj za promet javnim gradskim prijevozom. Umjesto da se pri dolasku do raskrižja prestrojio u traku namijenjenu onoj za ulazak u raskrižje, 35-godišnjak je iz desne prometne trake za skretanje u desno nastavio voziti ravno u smjeru istoka. Bio je to okidač da policajci krenu u akciju te vozača zaustave, no unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima te tablici na kojoj je pisalo "STOP POLICIJA", vozača nisu uspijevali zaustaviti.

Sve policijske signale vozač je ignorirao skrenuvši potom u Ulici Klin nakon čega je ušao u IX. Novoselski odvojak prošavši dalje kroz Božjakovinsku ulici, III. Poljanice odakle je ušao u I. Poljanice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Dubrava u isto je uletio kroz crveno svjetlo na semaforu skrenuvši u desno vozeći se dalje zbog gustoće prometa po kolničkom traku za vozila iz suprotnog smjera!

Dolaskom do Aleje Javora skrenuo je preko pune uzdužne linije ulijevo gdje su ga konačno na raskrižju sa Ulicom Breza policajci sustigli te na siguran način zaustavili.

Zanimljivo je da kod sebe vozač nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument pa su njegov identitet utvrđivali u policijskoj postaji gdje su došli do zanimljivog otkrića da muškarac uopće nema položen vozački ispit.

Nakon obrade su ga prepratili na Prekršajni sud. U optužnom prijedlogu stoji da se ogriješio o sedam članaka Zakona o sigurnosti prometa na cestama – vožnja prije stjecanja prava, vožnja po žutoj traci, nepropisno prestrojavanje, nepostupanje po naredbi policijskih službenika, prolazak kroz crveno svjetlo, vožnja u suprotnom smjeru te nepoštivanje prometne signalizacije.

Kazna? 38.900 kuna. I puka je sreća da tijekom jurnjave nitko od sudionika u prometu nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:41