STARICA UDARILA GLAVOM

POD SUMNJOM ZA UBOJSTVO IZ NEHAJA Hrvatska liječnica iz Sanrema pod istragom zbog smrti umirovljenice u Italiji

Dr. Popović: Kobnog dana nisam bila tamo, ispituju me kao sanitarnu direktoricu

Hrvatska liječnica Ana Popović (50) rodom iz Šibenika našla se pod istragom talijanskih tužitelja iz Imperije zajedno s još tri asistentice jer ih se sumnjiči za ubojstvo iz nehaja, odnosno da su, svaka na svoj način, u Domu za starije osobe Don Orione di Sanremo skrivile smrt 84-godišnje korisnice Concette Olivieri.

Istražitelji sumnjaju da je nesretna umirovljenica udarila glavom prilikom premještanja unutar ustanove te su radi istrage zaplijenili dizalicu za podizanje pacijenata. Concetta Olivieri umrla je 30. travnja u bolnici u Imperiji gdje je primljena u teškom stanju nekoliko dana ranije. Nakon nezgode 25. travnja u domu za starije i nemoćne prvo je prebačena u bolnicu u Sanremo, a nakon transporta u bolnicu u Imperiji umrla je. Kao uzrok smrti naveden je ugrušak u mozgu pa je naložena obdukcija ne bi li se utvrdilo što ga je prouzročilo.

Rutinski procesi

- Nije riječ ni o kakvoj ljagi bačenoj na ustanovu Don Orione. Nisam uzbuđena niti uznemirena. Naime, ovakve istrage su uobičajeni rutinski procesi kad se dogodi trauma izvan bolničke strukture pa se pokrenulo i talijansko tužiteljstvo. U domu za starije ja sam sanitarni direktor. U vrijeme tragedije nisam bila prisutna. Bio je vikend i s obzirom na funkciju koju obnašam, nisam niti bila dužna biti tamo. Dotična korisnica Concetta Olivieri kod nas je na skrbi bila od kraja 2010. Često se takve nezgode znaju dogoditi u institucijama koje skrbe za osobe tog profila - pojašnjava dr. Ana Popović, Šibenčanka koja živi u Sanremu, te napominje da je i “najnormalnije da se ispita i sanitarni direktor”.

Moderna mašina

O samoj istrazi ne želi govoriti jer ne smije. Osobno je o okolnostima stradavanja umirovljenice razgovarala sa svoje tri kolegice, ujedno i socijalne radnice, Rosannom Boeri (55), Linom Sferlazza (52) i Indijkom Suby Lizom Baby, a nama je samo htjela dati izjavu o spornoj dizalici.

-To je vrlo moderna i nova mašina marke Arjohuntleigh. Super automatski stroj za osobe koje su slabo pokretne. Znam samo da pacijentica nije pala, no detalji istrage neka ostanu samo za istražitelje - zaključila je dr. Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00