KOBNI NALET U SPLITU

POD UTJECAJEM ALKOHOLA AUDIJEM USMRTILA STUDENTICU NA PJEŠAČKOM Ivana Tena Gotovac-Soldić dobila otkaz u Hrvatskim autocestama

 

Ivana Tena Gotovac-Soldić (38), koja je pod utjecajem alkohola 23. listopada ove godine u 21.30 sati na pješačkom prijelazu u Splitu vozeći pod utjecajem alkohola Audi A3 usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine, dobila je otkaz iz Hrvatskih autocesta, potvrdili su u HAC-u. Nakon što je tijekom boravka u pritvoru iskoristila 30 dana neplaćenog dopusta stekli su se uvjeti za sporazumni raskid ugovora o radu.

- Nakon što je radnica zadržana u pritvoru, Hrvatske autoceste d.o.o. zaprimile su zahtjev odvjetnika za odobrenjem neplaćenog dopusta, a sukladno odredbama Zakona o radu i Kolektivnog ugovora, prema kojem radnik ima pravo na korištenje neplaćenog dopusta bez naknade plaće, između ostalog i zbog zadržavanja radnika u pritvoru do maksimalno 30 dana. Obzirom na to da je pritvor produljen, Ivana Tena Gotovac Soldić više nije zaposlenica HAC-a, rekli su nam u HAC-u. Raskid ugovora potpisan je danas.

Nakon kobnog naleta na mladu studenticu, Karlovčanka Gotovac-Soldić pobjegla je autom s mjesta nesreće, a kada su je ujutro policajci pronašli na adresu i Splitu, pokušala ih je uvjeriti da nije vozile jer joj je auto ukraden. No, ubrzo se uplela u laži. Ustanovljeno je da je tragediju izazvala sa više od 1,10 promila alkohola u krvi, koliko joj je izmjereno nekoliko sati nakon nesreće kad ju je policija pronašla.

Vozila je bez vozačke dozvole, odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog vožnje u pijanom stanju. Tu joj je mjeru prošlog ljeta izrekao Prekršajni sud u Sinju. I u travnju 2015. godine, na Prekršajnom sudu u Sinju, bila je kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole, i to na dva mjeseca. Tada je bila uhićena sa 1,10 promila alkohola u krvi, a na sudu se pravdala da je bila na rođendanu i da je malo popila. Zbog vožnje u pijanom stanju kažnjavala ju je i karlovačka policija, na svojem području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50